Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuwsVerenigingsnieuws

Nieuwe beweegactiviteiten voor 65-plussers Wieringermeer

‘In balans ‘ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – 65-plussers in Wieringermeer kunnen vanaf september volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen. Er is voor elk wat wils en de kosten variëren van gratis tot een paar euro. U kunt zich daar nu voor aanmelden.

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging is een project voor 65-plussers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Met meer voorzieningen wordt ook gezorgd voor een betere leefbaarheid!

Vanaf februari dit jaar zijn er al verschillende activiteiten waar u aan mee kon doen, georganiseerd door beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Vanaf september kunt u weer instappen. Later instappen kan meestal ook. In Wieringerwerf is er Walking Football, voetballen zonder te rennen, vanaf dinsdag 10 september van 10.30 tot 11.30 uur bij DWOW in Sportpark de Wilskracht. Vanaf donderdag 5 september kunt u in Wieringerwerf naar Dans Ontmoet 65+ in de Cultuurschuur. Ook in de Cultuurschuur: Yoga ontmoet, elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Bij Sport en Fitness Wieringerwerf kunt u de cursus Veilig en prettig bewegen in de Fitness doen vanaf woensdag 11 september van 10.30 – 11.30 uur en op vrijdag vanaf 13 september van 12.30 – 13.30 uur. In Zwembad De Terp is er elke woensdag van 13.45 – 14.45 uur Zwem Ontmoet 65+. In Slootdorp kunt u ook Walking Football doen. Vanaf dinsdag 10 september van 10.30 -11.30 uur.

Bovengenoemde opsomming is nog lang niet alles! De details van alle activiteiten zijn nog niet helemaal bekend maar we kunnen wel alvast bekend maken dat u in Middenmeer bij Tennisclub Middenmeer en in Wieringerwerf bij Tennisclub de Maaier kunt gaan tennissen en dat Advendo rollatorgym gaat verzorgen. Ook komt er Wandelsport met fitheidsoefeningen van Atletiekvereniging Wieringermeer en Vido en een wandelbootcamp van Fysio Fitness Middenmeer. Flevo Middenmeer gaat ook Walking Football verzorgen.

Bent u bang om te vallen? Doe er wat aan! Het valpreventieprogramma In Balans is een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer. In Balans is een voorlichtingscursus gekoppeld aan een bewegingsprogramma om valongevallen te voorkomen. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Meer weten? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen; 0224-21 47 74, smelching@teamsportservice.nl of kijk op
https://jouw.teamsportservice.nl/schagen/project/sportdorp/

Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen! Met Sportdorp Wieringermeer is er een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen worden beter gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen. Zo draagt bewegen bij aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen.

65-plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit van Sportdorp Wieringermeer door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, van Team Sportservice Schagen; rkluvers@teamsportservice.nl. Even bellen kan natuurlijk ook:  0224 – 21 47 74. Kijk voor het complete overzicht op https://jouw.teamsportservice.nl/schagen/project/sportdorp/. Of kijk op
www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.

Laat meer zien
Back to top button