Lokaal nieuwsNieuws

Nieuwe activiteit voor ouderen: Rollatorgym

‘Rollatorgym in de Cultuurschuur’ – Foto: Marbel de Graaf

WIERINGERWERF – Er zijn al een aantal gymactiviteiten waarbij Klazien Bakker de leiding heeft. ‘Ik geef in de Cultuurschuur wekelijks een drietal lessen. Mijn groepen zijn de Soepele mannen en de Soepele mannen 2.0 en de Power vrouwen. Dit zijn gymlessen om het lichaam soepel te houden. Deze groepen lopen goed en zijn vol of bijna vol. ‘zegt Klazien Bakker. Zij geeft deze lessen in opdracht van gymnastiekvereniging Advendo uit Wieringerwerf.

Ook geeft Klazien les in Lelypark. Daar heeft ze de gymactiviteiten overgenomen van Trix Wisse. ‘Daar doe ik gym op muziek in de stoel. En daar heb ik ook valpreventie gedaan. Vanuit de valpreventielessen is het idee gekomen voor rollatorgym. Wat mij opvalt is dat veel mensen verkeerd achter hun rollator lopen en daardoor klachten krijgen. Door middel van rollatorgym hoop ik daar iets aan te kunnen doen.’ aldus Bakker.

Het initiatief van rollatorgym wordt ondersteunt door een subsidie uit Sportdorp Wieringermeer. Dit maakt het mogelijk om te pijlen of er behoefte is aan deze vorm van bewegen. ‘Ik begin de les met 20 minuten achter de rollator lopen om de houding te optimaliseren. Verder besteed ik aandacht aan de vaardigheden met de rollator. Dus hoe om te gaan met de remmen bijvoorbeeld. Daarna gaan we 30 minuten bewegen op en achter een stoel. Om de les af te sluiten met rek en strekoefeningen om de spieren soepel te maken en eventuele spierpijn voor te zijn. Tot slot drinken we gezellig nog een kopje koffie of thee.’ zo licht Klazien haar lesprogramma toe.

Elke woensdag van 14.00 tot 15.00 uur wordt er een uur rollator gym gegeven in de Cultuurschuur. De kosten bedragen € 3,00 inclusief een kop koffie of thee.

Laat meer zien
Back to top button