Lokaal nieuwsNieuws

Nieuw plan ingediend voor arbeidsmigranten bij Joods Werkdorp

NIEUWESLUIS – Karel Vastgoed BV heeft een nieuw principeverzoek bij de gemeente Hollands Kroon ingediend voor een lager aantal overnachtingsplekken dan hij eerder voorstelde. Dit blijkt uit een e-mail die wethouder Meskers deze week aan ons als georganiseerde omwonenden van het werkdorp heeft gestuurd.

De gemeenteraad op 27 februari niet ingestemd met een principeverzoek van Karel Vastgoed B.V. voor het mogelijk maken van een logies accommodatie op het terrein van het Joods Werkdorp. Binnen de gemeenteraad ontbrak draagkracht voor het principeverzoek. De meeste partijen konden zich niet vinden in de locatie vanwege de verwachte impact op de woonomgeving van het Joods Werkdorp.. De coalitiepartijen waren echter van mening dat als het aantal bedden naar beneden toe bijgesteld kon worden dat ze een nieuw principeverzoek opnieuw wilden bekijken.

Dat nieuwe principe verzoek is nu ingediend. Het college van Hollands Kroon zal dit eerst beoordelen en indien zij positief staan tegenover het verzoek het voorleggen aan de gemeenteraad.

Laat meer zien
Back to top button