Lokaal nieuwsNieuws

Niemand is te oud om te (leren) dansen

Nieuw in de kop van Noord-Holland: senioren die hun eigen dans bedenken!

WIERINGERWERF – Natuurlijk wordt er veel gedanst in de kop van Noord Holland. Dat is alom bekend. Er wordt op grote schaal gegymd, gehiphopt en gevolksdanst. Dit zijn allemaal dansvormen waarbij de deelnemers de docent in beweging volgen. Wat stichting Cultuur binnen de dijken biedt is echter iets totaal anders; een cursus dansexpressie/theaterdans voor 55-plussers.

Dansexpressie gaat ervan uit dat dans in iedereen aanwezig is. Dansexpressie is erop gericht om bij iedereen zeggingskracht in beweging en dans bewust te maken en te vergroten, waardoor het plezier in dansen
versterkt wordt, dus fijner om te doen. Met dansexpressie druk je uit wat je voelt, denkt, bezighoudt of wat je
inspireert. Inspiratiebronnen worden geraadpleegd door de docent Henk Smits en/of door de deelnemers zelf:  Beeldende kunst, literatuur, theater, maar ook de poëzie van het dagelijkse leven het kan van alles zijn. Uitgangspunt is altijd het fysiek, want met je lichaam moet je het doen. Dit belangrijke instrument wordt in elke les eerst goed en verantwoord opgewarmd.

De eerste les , op dinsdag 14 januari om 13:00 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, is openbaar. Wil je het een keer ervaren, kom dan meedoen! De cursus duurt 12 weken. De hele cursus kost € 150,00 incl. 21% BTW.
Plaats: Theaterzaal van De Cultuurschuur in Wieringerwerf  Tijd: dinsdagmiddag 13:00 – 14:30 uur
Aanmelden bij: stichting@cultuurbinnendedijken.nl

Laat meer zien
Back to top button