Lokaal nieuwsNieuwsPolitiek

Natuur columnist Peter Meijer op stap met de burgemeester

MIDDENMEER – In 2019 begon Rian van Dam als de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon. Zij wilde graag kennismaken met de dorpen en buurtschappen in haar gemeente en zij vroeg de raadsleden haar hiertoe uit te nodigen. Destijds was ik nog raadslid en ik bood aan haar Middenmeer te laten zien. Helaas kwamen wij kort daarna in de Coronatijd en ging dit niet door.

In december 2023 kwamen Rian en ik elkaar tegen en ik herinnerde haar aan mijn aanbod om met haar rond te gaan in Middenmeer. Zij regelde spoedig daarna via het bestuurssecretariaat dat er een afspraak kwam en dat was op 21 maart. ’s Ochtends heb haar laten zien waar de huiszwaluwtil zou kunnen komen. Deze suggestie had ik ingebracht bij de ideeënmarkt op 5 juli 2022. Het voorstel was om eerst een deskundige te vragen of er in de Schelpenwijk geschikte plekken waren. Tot op heden is het nog niet gelukt een deskundige hiertoe uit te nodigen.

Wel was het mooi dat langs de Cultuurweg twee huiszwaluwtillen staan en vier vleermuiskasten. Hier is door Senioren Hollands Kroon een voorstel gedaan om hier een ‘Verzetspark’ aan te leggen. Dit initiatief is gehonoreerd via een motie en er zijn gesprekken met diverse belanghebbenden.

De boerderij waar eens Mansholt woonde, is er nog, zij het dat het bord Fletum al een paar jaar gelden is weggehaald.

Fietsers kunnen helaas nog niet de Cultuurweg volgen tot de Oudelanderweg.  Dit was wel een van de door SHK gestelde voorwaarden om hier Datacenter het Venster te vestigen.

Hierna reden wij naar de Ecologische Vijver. Bij het prachtige infobord maakten wij foto’s en liepen naar het stukje ecologische vijver tegenover het voormalige huis van ex-burgemeester Omta. Hoewel er veel riet is weggehaald, komt het riet in de vijver weer op en dat zou ook weggehaald dienen te worden. Er werden foto’s gemaakt door een inwoner die hier graag wandelt. Met dank.

De laatste plek waar wij stopten was het Posthuis. Op de derde donderdag van de maand is hier het Repaircafé. Verder is er de inloopochtend waar een Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur van WonenPlusWelzijn aanwezig is. Dit is ook zo op de eerste donderdag van de maand. Men kan dan met allerlei vragen terecht. Carolien de Vries van WpW heette de burgemeester welkom samen met Anneke Glas. Er werd van alles  besproken onder het genot van een kopje koffie. De Burgemeester was zeer tevreden over het bezoek aan Middenmeer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button