Er op uitExcursieLokaal nieuwsNatuurNieuws

Nationale nachtvlindernacht op zaterdag 6 juli

WIERINGERWERF – Op zaterdag 6 juli, vanaf 22.00 uur kan men weer genieten van de mooiste nachtvlinders.
Nachtvlinders zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren en in Nederland komen vele honderden soorten voor. Enkele bekende nachtvlinders zijn de Kolibrievlinder en de Sint-jansvlinder, nachtvlinders die overdag actief zijn, maar er zijn er nog ontzettend veel meer!

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo makkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt o.a. met speciale lampen bij een opgespannen laken. Vanaf de schemering zullen de vlinders op het licht afkomen en op het laken gaan zitten waar ze goed te bekijken zijn. Op het grasveldje van de scouting in Wieringerwerf mag het doek opgesteld worden. Otto de Vries van natuurvereniging Wierhaven is een echte kenner en hij kan ons vertellen welke soorten we zien. Jullie worden van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn!

Het terrein van de scouting Die Robben is te vinden aan de Prinses Irenestraat 19b in Wieringerwerf. Deze excursie is te bezoeken op zaterdag 6 juli vanaf 22.00 uur. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Deelname is gratis. Aanmelden tot en met vrijdag 5 juli bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen.

Laat meer zien
Back to top button