HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Mooie wedstrijden om het binnen seizoen mee af te sluiten

WIERNGERWERF –  De DWOW midweek dames moesten maandag tegen Schagen. Dit is altijd een gelijkwaardige tegenstander. Het was dan ook een goede wedstrijd, waarin hard werd gewerkt en kansen werden gecreëerd. De keepster stond een dijk van een wedstrijd te keepen. Helaas beloonden ze zichzelf niet door die kansen af te maken en was daardoor de eindstand 8-12 voor Schagen. Het was een wedstrijd die DWOW eigenlijk had moeten kunnen winnen.

De F2 had zaterdag een toernooi in Den Helder. Ze hadden het zwaar tegen de (te) grote tegenstanders, maar eindigden met een gelijkspel en dus een glimlach op het gezicht. De F1 speelde een perfect georganiseerd thuistoernooi in de Zuiderzeehal. Het was een gezellige boel met leuke extra spellen tussen de wedstrijden door.
De C’s van DWOW moesten tegen Schagen C2. Het zou een pittige wedstrijd worden met 2 afwezigen. De manier van verdedigen van Schagen bracht DWOW uit hun spel. Schagen was erg fysiek. Ze gingen met 10-1 de rust in. Na de peptalk en een aantal wijzigingen ging het een stuk beter. Ze wisten kansen te creëren en het doel weer te vinden. Mede dankzij de geweldige inzet van 3 speelsters van de D1 is de schade beperkt gebleven. En alhoewel er keihard is gewerkt werd de eindstand 19-7 voor Schagen.
Hierna mocht de D1 tegen Schagen D3, een rustig gelijkopgaande begin van de wedstrijd tot 5-5, maar toen het gas erop ging bij DWOW kwam het tot 7-10 bij de rust. Na de rust begonnen de meiden waar ze geëindigd waren. Prachtig aanvalsspel, met mooie combinaties en heerlijke doelpunten. Bij een 13-19 voorsprong ging het wat rommelig in de verdedigende taken, maar met een 16-20 overwinning waren de coaches meer dan trots.
De dames B mochten tegen Spartanen DB2 in Wognum. Een mooie spannende strijd, helaas trokken de dames van Spartanen aan het langste eind met 21-18. De meiden van de E1 mochten tegen DTS E3, ze verloren met 7-4, maar hadden kneiterhard gewerkt. Vanaf volgende week zijn de trainingen en wedstrijden weer buiten op sportpark de Wilskracht.