KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Mooie tweede plaats voor Vido

WIERINGERWERF – In een week waar veel regen gevallen was en het weerbericht op vrijdagavond nog niet heel best was, was het zaterdagochtend dus best spannend of de wedstrijd door kon gaan. Het veld was bespeelbaar en het leek erop dat het droog zou blijven, dus alle voorbereidingen voor de wedstrijd werden getroffen.

Met prima korfbalweer, droog, niet koud en geen wind, werd de wedstrijd tegen de kampioen Groen Geel uit Wormer gespeeld op het veld in Wieringerwerf. De uitwedstrijd werd tegen deze ploeg dik verloren dus gingen de geel-blauwen de wedstrijd in om het deze ploeg zo moeilijk mogelijk te maken.

Dit keer ging de wedstrijd gelijk op en waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd dan in de wedstrijd in Wormer. Het was Groen Geel welke als eerste scoorde, maar door een ver afstandsschot van Floor Schellevis stonden de ploegen weer gelijk. Groen Geel combineerde makkelijker, maar door het hard werken van Vido werd het hen wel lastig gemaakt. Groen Geel kwam op een 3-1 voorsprong, maar door Joost Gouwenberg en Julia van der Meer werd de stand weer gelijk getrokken. Voor rust werd er nog een keer door Groen Geel gescoord; het stond dus 3-4 met de rust. Het kon in de tweede helft nog alle kanten opgaan. Mocht Vido wel winnen van Groen Geel dan zouden zij op gelijk puntenaantal komen en dus ook kampioen worden. Hiervoor moest in de tweede helft nog alles op alles gezet worden. Vrij snel na rust wist Joost Gouwenberg de korf te vinden; 4-4. Het werd 4-5 voor Groen Geel en door wederom Joost Gouwenberg weer 5-5. Kansen vielen er over en weer, maar het was Groen Geel die de kansen beter afronden en de wedstrijd in hun voordeel eindigde. De einduitslag werd 5-9 voor Groen Geel. Een wedstrijd waarin de E-pupillen van Vido hard gewerkt en erg goed gespeeld hebben. Met een prachtige tweede plaatst in de poule mogen zij zeer trots zijn.

De strafworpenserie werd gewonnen door de geelblauwen met 6-3; doelpunten werden gemaakt door Julia van der Meer (2x), Floor Schellevis (2x), Joost Gouwenberg en Emma Gouwenberg. De E-pupillen zijn nu een aantal weken vrij en kunnen in deze periode zich voorbereiden op de zaalcompetitie welke op 23 november start. De F-pupillen komen volgende week wel in actie. Zij gaan hun tweede oefenwedstrijd spelen in Heerhugowaard tegen Apollo.