HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Mooie overwinningen bij jeugd DWOW-Handbal!

WIERINGERWERF – Afgelopen weekend is er weer volop gehandbald door de teams van DWOW handbal. Hieronder een verslag van trainer Bart Vossen.

“Afgelopen Zaterdag mocht de F2 een toernooitje spelen in Noord-Scharwoude, een krappe bezetting voor wat betreft spelers dit keer mocht de pret niet drukken. De dames wisten de het eerste potje te winnen en hadden heel goed gespeeld volgens de trotse coach Marloes.

De F1 mocht naar KSV in Heerhugowaard. De dames hebben het erg goed gedaan. Eerste helft ging echt gelijk op. En zelfs voorgestaan. Tweede helft bleek KSV toch een maatje te groot en hebben we uiteindelijk met 14-3 verloren. Toch was coach Sanne tevreden met het vertoonde enthousiasme en spel.
De dames van de E1 mochten op het veld van Zuidermeer laten zien of ze het mooie begin van dit seizoen konden voortzetten. En dat is gelukt. Vol van start en binnen 10 minuten al een voorsprong van 0-6 al gauw merkten ze dat ze dat tempo niet vol gingen houden met dat mooie weer van zaterdag en hebben ze het netjes afgemaakt met een eindstand van 1-11. Prachtig spel laten zien waarbij er vooral aanvallend weinig op aan te merken was. Aldus het bedreven duo Tim en Niels.
De midweek dames speelde woensdag tegen con zelo. Het team van con zelo hadden de eerdere wedstrijden ruim gewonnen en bij aankomst waren die meiden toch wel erg jong. Dat was wel even slikken, maar wat werd er goed gespeeld. De verdediging stond als een huis, in de aanval werden er veel gaten getrokken. Toch wilde de ballen er in de eerste helft niet in. Ze gingen de rust in met een stand van 10-2. Na de peptalk in de rust startte de tweede helft. De verdediging bleef staan en in de aanval gingen de ballen er nu wel in. Mede dankzij geweldige reddingen van Lise was de eindstand 13-8. Echt een topwedstrijd, aldus coach Maaike.
De DB1 speelde hun laatste uitwedstrijd buiten. Ze gingen weer vol goede moed van start en laten zien dat ze er echt voor gaan. Dat  resulteerde in mooie acties en fraaie doelpunten of goede pogingen. De keeper van Quick was sterk en ook hun verdediging. Na de rust even met de meiden gesproken dat ze de moed niet moeten opgeven wat resulteerde in een mooie eindstand. De winst is er nog niet maar het aantal doelpunten gaat omhoog. Eindstand 21-11 in het voordeel van Quick. Aldus coach Sabine.
De DC1 mochten tegen angstgegner Hollandia T DC1. Dit team komen we al seizoenen lang tegen en we hadden er nog nimmer van gewonnen. Vorig jaar zaten we er dicht tegenaan en coaches Bart en Linda waren ervan overtuigd dat de winst dichtbij kwam. En wat een wedstrijd. Eigenlijk de hele tijd 1 of 2 doelpunten voorsprong. Met de rust was het 9-11 in het voordeel van DWOW. Prachtige combinaties, een hele solide verdediging en weer een fantastische keepster zorgde ervoor dat we eindelijk hier met een terechte overwinning naar huis konden. De coaches konden niets anders zeggen dan dat dit de beste pot ooit was als team. Eindstand 21-23, een genot om te kijken voor het in grote getale meegekomen support, Chapeau!” aldus Bart.