Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Mooie laatste zaalwedstrijden bij Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 1 april moesten beide teams van Vido thuis spelen in de Zuiderzeehal. De D1 begon tegen Furore uit Assendelft en de C1 moest tegen Groen Geel uit de Wormer.

De D1 begon goed en creëerde al snel veel kansen, maar was wat te haastig met de schoten waardoor het geen doelpunten werden. Op het moment dat er meer rust in het schot kwam ging Vido scoren. Het was Sterre Koopman die het eerste doelpunt voor Vido maakte. Vido was de betere van de twee ploegen. Furore had moeite om de bal in de aanval te houden, waardoor Vido veelvuldig te bal had. In het eerste aanvalsvak scoorde Daniel Keekstra de 2-0 voor Vido. Na 12,5 minuut wordt er gewisseld van vak en functie. Het tweede aanvalsvak ging goed door met aanvallen en door 3 doelpunten van Finn Schellevis en 1 van Arsema Tesfalem ging Vido de rust in met een heerlijke 6-0 voorsprong. Na rust ging het tempo wat naar beneden en werden er hierdoor ook minder kansen gecreëerd. De overwinning was geen moment in gevaar en in het tweede gedeelte van de tweede helft maakte Sterre Koopman, Daniel Keekstra en Marliek Hoekenga nog een doelpunt en werd de eindstand 9-0 voor Vido. Een prachtige afsluiting van het zaalseizoen.

De C1 moest tegen Groen Geel. Groen Geel een team waarvan de spelers ouder en allemaal groter waren was een lastige tegenstander. Vido was fysiek minder sterk, maar wist door een score van Joost Gouwenberg in de eerste aanval meteen op voorsprong te komen. Groen Geel had snel een antwoord en kwam op 1-1. Lang bleef het 1-1, maar Groen Geel liep op een gegeven moment toch uit naar 3-1. Door een mooie doorloopbal van Joost Gouwenberg kwam de spanning weer terug in de wedstrijd; 2-3. Met deze stand werd ook de rust in gegaan. Doordat de spelers van Groen Geel groter waren had Vido moeite om snel en vlot te kunnen passen, waardoor spel wat statisch werd. Toch had Groen Geel het lastig met het goede verdedigende spel van Vido ondanks het fysieke overwicht. Na rust werd het 4-2 voor Groen Geel. Helaas miste Vido een strafworp, maar door een mooi benut kansje van Maja Kobzdej werd het toch weer spannend. Tot een minuut voor tijd stond het 4-3 en lagen er mogelijkheden voor Vido om een puntje te pakken. Helaas scoorde Groen Geel toch nog en toen was de wedstrijd gedaan en werd het uiteindelijk 6-3 voor Groen Geel.

De zaalcompetitie is met deze wedstrijd op haar einde gekomen en gaan de ploegen vanaf woensdag weer buiten trainen. Op het veld komt Vido met 3 ploegen uit; een C1, C2 en een D1. Om de zaalcompetitie mooi met elkaar af te sluiten is de jeugd gaan bowlen in Medemblik en daarna werd er in de kantine gezellig met elkaar gegeten.