Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Minder bussen in de Noordkop

NOORDKOP – Vervoersbedrijf Connexxion past de komende tijd de dienstregeling aan in de Noordkop. Dit is het logische gevolg van de sterke afname van het aantal reizigers. Vanaf vandaag, donderdag 19 maart, wordt daarom de dienstregeling aangepast. De actuele dienstregeling is terug te vinden in de reisplanner.

De aangepaste dienstregeling heeft gevolgen voor lijn 134 die van Hoorn naar Wieringerwerf rijdt. Deze bus rijdt de komende tijd maandag tot en met zaterdag overdag elk uur. Voor lijn 135 (Hoorn Station-Wieringerwerf-Den Helder) is de dienstverlening aangepast naar dagelijks overdag en ’s avonds elk uur. Lijn 250 (Middenmeer-Alkmaar Station) kent voorlopig alleen nog een vroege rit van Nieuwe Niedorp naar Alkmaar.

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt Connexxion reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. ‘Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.’ meldt woordvoerder Renzo Hijman aan de Schager Courant.

Laat meer zien
Back to top button