Lokaal nieuwsNieuws

Middenmeerder Paul Kreuk loopt van Normandië naar Roosendaal

‘Paul Kreuk’

MIDDENMEER – Op de vraag hoe een Meerpeen er toe komt om van Normandië naar Roosendaal te lopen zegt Paul het volgende; ‘ Als “oud” commando-sergeant ben ik zeer betrokken bij allerlei activiteiten binnen de hechte commando gemeenschap en dan met name op het wandelgebied. Jaarlijks zijn er meerdere wandelevenementen in het land waar ik aan deelneem. Echter is er ook de traditie om iedere 5 jaar, voorafgaande aan de grote reünie op de kazerne in Roosendaal, een mars te organiseren.

In maart 2022 wordt er een herdenkingsmars georganiseerd van Sainte-Mere-Eglise (Normandië) naar Roosendaal, een tocht van 1000 km die we gaan wandelen in 21 dagen. De route is gelijk aan de route die de Canadezen in de Tweede Wereldoorlog maakte om Nederland te bevrijden. Samen met 25 andere “oud” commando’s ga ik deze uitdaging aan en we worden daarin begeleid door een ondersteuningsteam.’ Aan de tocht is ook een goed doel gekoppeld namelijk het Prinses Beatrix Spierfonds. ‘Als wandelaar en zeker als je wat grotere afstanden loopt krijg je wel eens spierblessures en op zijn minst ook spierpijn. Op het moment dat dit gebeurt, is dat natuurlijk heel vervelend en het is dan een kwestie van even doorbijten. Na een behandeling of rust gaat dit weer over en kun je weer verder. Dit geldt echter niet voor mensen met een spierziekte, zij ervaren de problemen van hun spieren en moeten dagelijks strijd leveren.

Daarom is gekozen om met dit evenement geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar genezing en behandeling van spierziektes.’ Het streefbedrag van de sponsortocht is € 15000,00. De kosten, als deelnemer van dit evenement, zal ik zelf betalen. Dat houdt in dat iedere euro die gesponsord wordt terechtkomt bij het Prinses Beatrix Spierfonds. Wil je Paul sponsoren? Dat kan door de QR code te scannen met je telefoon. Je kunt elk bedrag sponsoren!

Laat meer zien
Back to top button