BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Middenmeerder Floor Korver al 40 jaar stratenmaker in hart en nieren

MIDDENMEER – De 60-jarige Floor Korver viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als stratenmaker. “Mijn carrière als stratenmaker is eigenlijk heel raar begonnen als ik er aan terugdenk.” begint Floor zijn verhaal.

“Toen ik van school kwam wist ik niet meteen wat ik wilde gaan doen. Ik woonde in Kolhorn. En op een vrijdagavond belandde ik in de kroeg. Rond een uur of drie ‘s nachts vroeg één van mijn vrienden ga je morgen mee te straten? Ik had al aardig wat biertjes achter de kiezen en stemde daarmee in. Om 6.00 uur werd ik opgehaald door Theo Weijzen in zijn Mercedes en reden we naar Den Haag waar ik mijn eerste kennismaking had met het straten. Het was bij het busstation van Den Haag, ik weet het nog als de dag van gisteren.”

Na enkele omzwervingen via bekende bedrijven uit de buurt, zoals Beentjes uit Wieringerwerf, Dirk Hink en De Jong uit Hoogwoud, waar Floor zijn vakdiploma haalde, belandde hij uiteindelijk bij Chris Rezelman van Rezelman Bestratingen. Inmiddels werkt hij daar alweer 9 jaar met veel plezier en is hij daar ook als leermeester actief.

“Ik ga elke dag nog met veel plezier naar mijn werk. Straten zit blijkbaar in mijn bloed. Bij alle klussen die we doen kan ik mijn draai wel vinden. De ene keer is het een particuliere klus, maar meestal zitten we op grotere
klussen, zoals nu in Heerhugowaard. Hier verzorgen we het straatwerk voor een nieuwe woonwijk.”

Is er door de jaren heen veel veranderd en wat zijn je zorgen voor de toekomst? “Vroeger brak je nog met het breekijzer de stenen uit de weg, tegenwoordig gaat er veel meer machinaal. Ik maak we wel zorgen over de toekomst. Er zijn te weinig nieuwe mensen die nog kiezen voor de stratenmakerij. Daardoor wordt het ook moeilijk om de vakkennis over te dragen. En dat ga je op de lange termijn merken. Wat ik het mooiste vindt aan mijn werk? De waardering die je krijgt als je weer een klus hebt opgeleverd. Tevreden mensen zijn en blijven het mooiste wat er is.”

Bij Rezelman Bestratingen werkt Floor met zes vaste collega’s en ongeveer 15 ingehuurde ZZP’ers. Maar nieuwe talenten zijn altijd welkom om het team te versterken!

Laat meer zien
Back to top button