Lokaal nieuwsNieuws

Mevrouw Onderdijk-Stammes 101 geworden

WIERINGERWERF – Vandaag, donderdag 10 februari, mocht mevrouw Onderdijk, woonachtig in Lelypark, 101 kaarsjes uitblazen. De verslaggever van de Meerpeen kwam langs om een foto te maken en de felicitaties over te brengen. Ook wethouder Theo Groot kwam de jarige job met een bezoek vereren. De onvermijdelijke Hollands Kroon Melange Thee werd plechtig cadeau gedaan. De bloemen van de gemeente waren al eerder gearriveerd.

Mevrouw Onderdijk is met haar 101 jaar de oudste inwoner van Lelypark. Dat leeftijd maar een getal is bewijst zij tijdens het ontvangen van de visite. Als iemand had verteld dat ze zojuist 81 was geworden zou je het ook geloven. Dat ze uit een sterk geslacht komt is duidelijk. Ze heeft nog een zus van 95 en onlangs is een andere zus heengegaan op 99-jarige leeftijd.

Op deze leeftijd kijkt de jarige terug op een mooi leven, maar ook op de verdrietige gebeurtenissen. Geboren in Wieringerwaard en net na de oorlog met haar man op de boerderij aan de Koggenrandweg gekomen. Mevrouw Onderdijk vertelt: “eigenlijk wilde mijn man geen boer worden maar we gingen er toch voor. We kregen vier kinderen. Eén van onze zoons, Joop, verongelukte op 25-jarige leeftijd, bij een verkeersongeluk waarbij hij werd verblind door de zon. Het was zo’n lieve jongen, het gemis was enorm. Ook voor mijn man was het leven op de boerderij en in het algemeen veeleisend. Op 48-jarige leeftijd heeft hij een eind aan zijn leven gemaakt. Deze gebeurtenissen hebben een enorme impact gehad op mijn leven en dat van ons gezin”.

In Lelypark geniet mevrouw Onderdijk van de kleine dingen, zoals het naderende voorjaar, het bezoek van de kinderen en kleinkinderen en dat ze zelf nooit hoeft te koken, heerlijk. “Vanavond gaan we met de hele familie lekker uit eten” zo meldt de jarige tot besluit.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button