ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsTheater

Meerpeen Theater zeer veelzijdig in theater en opleidingen

WIERINGERWERF – Binnen Meerpeen Theater worden vele kanten van de theaterwereld belicht. In 2017 zag Meerpeen Theater het levenslicht toen de productie Musical Melodies voor het eerst in Wieringerwerf op de planken werd gezet.  Datzelfde jaar volgde er nog een productie met de titel ‘A night at the movies’. Uiteindelijk bleek dat de aftrap te zijn voor een mooie serie van projecten. In 2019 kwam er een nieuwe versie van Musical Melodies met musicalsterren Stanley Burleson en Marcel Visscher erbij. En in 2022 stonden Michelle de Jong en Edith Numeijer, de vaste solisten bij Meerpeen Theater, opnieuw met twee musicalsterren, Renée van Wegberg en Joran de Bont, op het podium. Daarnaast worden er ook regelmatig concerten gegeven. Ook voor komend jaar staan er de nodige producties op stapel die erg uiteenlopend zijn.

Naast het ontwikkelen en uitvoeren van theaterproducties is Meerpeen Theater ook actief op het gebied van opleidingen. In 2020 is onder de vlag van Meerpeen Theater gestart met de Talent Academy. De eerste stap in deze nieuwe richting werd gezet met de groep Vocal Talent. Een groep getalenteerde tieners die samen 3 of 4 stemmig liedjes zingen op hoog niveau. Een spin-off van deze groep kwam er 2 jaar later in de vorm van Musical Talent. Een tweede showgroep met exact dezelfde doelstelling. Kinderen met talent een stap verder helpen. De vraag die bij de Talent Academy altijd centraal staat; Hoe kunnen we je helpen bij jouw volgende stap? En om nog meer vorm te geven aan de wens om talenten een stap hoger op de ladder te helpen zijn er sinds 2022 vier academy klassen voor zang en musical in verschillende leeftijdsklassen. Kortom in de polder gebeurt best veel op het gebied van theater waar veel mensen, tot op vandaag, nog niets van wisten.

Pay It Forward, meer dan een musical
Met de musical Pay It Forward begint Musical Talent aan een uniek project. Want het is zoveel meer dan alleen maar een musical en dat zagen ook Michelle de Jong en Alexander Bügel, die samen de dagelijkse en creatieve leiding vormen van de Talent Academy.

Wanneer een docent maatschappijleer een brugklas de opdracht geeft om een idee te verzinnen waarmee ze de wereld kunnen verbeteren, bedenkt de 13-jarige Trevor een project waarbij hij iets goeds doet voor drie verschillende mensen. In plaats van hen terug te laten betalen (Pay it back), vraag hij ze om het door te geven (Pay it Forward) en ook weer iets goeds te doen voor 3 mensen. Dit zou wel eens de start kunnen betekenen van een lange keten van menselijke goedheid. Zou dit ene idee echt de wereld kunnen veranderen?

Naast dit maatschappelijke experiment geeft de musical ook een gezicht aan vele maatschappelijke problemen. Dit inspireerde Michelle en Alexander om aan de uitvoering van de musical een maatschappelijk project te koppelen. Inmiddels is er overleg met de gemeente en de scholen en ziet het er naar uit dat het project doorgang zal vinden.

Voor de productie van Pay It Forward zijn nog audities voor jongeren en volwassenen. Ook voor de andere groepen zijn er auditie’s. Kijk voor meer informatie op: www.talentacademynederland.nl.

2024: ABBA Acoustic in het theater
Veelzijdigheid en creativiteit zijn twee belangrijke kenmerken van Meerpeen Theater. Dat blijkt ook uit het project wat ze op 9 en 10 februari 2024 op de planken gaan zetten.

ABBA Acoustic is een concert met de liedjes van ABBA zoals ze nog nooit vertolkt zijn. Voor het concert worden 24 van de bekendste ABBA songs opnieuw gearrangeerd om met een 12 koppige band op akoestische wijze vertolkt te worden. En daarbij zullen de strijkers zeker niet worden vergeten. De zangpartijen van Agnetha en Anni-Frid worden door Michelle en Edith vertolkt. De kaartverkoop voor deze concerten start op zaterdag 18 november via de website www.meerpeentheater.nl. Een mooi cadeau om met de feestdagen te geven!

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Meerpeen Theater op www.meerpeentheater.nl en over de lessen van de Talent Academy is alle informatie te vinden op de website www.talentacademynederland.nl.

Laat meer zien
Back to top button