KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Maximale punten voor Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 5 februari kwamen alle teams van Vido in actie. De D2 mocht het in de ochtend opnemen tegen DTS in Enkhuizen en in de middag mochten de E1 en de D1 naar Heerhugowaard om tegen Apollo te spelen.

De D2 kwam dus als eerste in actie. Dit team had al 1 wedstrijd dit jaar gespeeld en ging met goede moed naar DTS toe na een goede wedstrijd vorige week. Vido kwam goed uit de startblokken en Sterre Koopman was de eerst die voor Vido wist te scoren. DTS kwam nog met de gelijkmaker, maar al snel bleek dat Vido de betere partij was. Vido speelde goed samen en wist de vrije personen vlot te vinden. Dit resulteerde in een 7-1 voorsprong met rust. De tweede helft liet eenzelfde beeld zien waarin Vido de meeste kansen creëerde en scoorde. De vijf van Vido deden het dus erg goed tegen DTS waar het team uit vele spelers bestond. Uiteindelijk was de eindstand 16-4 voor Vido; een wedstrijd waarin alle speler gescoord hebben. Doelpuntenmakers: Sterre Koopman (7x), Zilvan Koopman (4x), Thijmen Roelofsen (2x), Joëlle van Wordragen (2x) en Jens Schuijt (1x).
Het tweede team dat in actie kwam was dus de E1. Het viertal in dit keer wit tenue; Apollo is namelijk ook geel met blauw, startte de wedstrijd om 12.30 uur.  Een leuke gelijkopgaande wedstrijd, waarbij beide ploegen kansen creëerden. Dit team is hard aan het trainen om zo snel mogelijk van de verdediging naar de aanval te schakelen en af en toe in de wedstrijd was dit terug te zien. Dit resulteerde dan meteen ook in mooie kansen. Vido was gelukkiger in de afronding en won deze wedstrijd met 4-0. Aan het einde van de wedstrijd werden de Vido’ers nog even goed aangemoedigd door de D1 welke om 13.30 uur in actie mocht komen. De doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door Daniël Keekstra (2x), Suhair Jemal en Arsema Tesfalem; een prachtig resultaat! De strafworpenserie werd gewonnen door Apollo met 5-4; bij Vido scoorde in deze serie alle Vido’ers dus naast de doelpuntenmakers in de wedstrijd ook Marliek Hoekenga.
Na de wedstrijd van de E mocht de D1 hun kunsten vertonen. Ook dit team in reserveshirts, rood, welke gesponsord werden door Primex uit Wieringewerf. In de rood-blauwe combinatie mocht de D1 het opnemen tegen de geelblauwen van Apollo. Na lang geen wedstrijd meer in de benen gehad te hebben was het eerst even wat zoeken. Gelukkig had dit team hier niet heel veel tijd voor nodig en was het al vlot 1-0 door Emma Gouwenberg. Apollo kon nog de 1-1 maken, maar daarna bleek Vido de betere te zijn. Vido combineerde makkelijker en wist de paalposities beter in te nemen, waardoor de aanval neergezet kon worden. Met rust stond het dan al 7-2 voor Vido. Na rust ging Vido door wat resulteerde in een dikke overwinning. Mooie doelpunten werden er gemaakt van kansjes onder de korf, afstandschoten, doorloopballen en een strafworp. De eindstand was 16-5 voor Vido; doelpuntenmakers: Joost Gouwenberg (5x), Emma Gouwenberg (5x), Julia van der Meer (4x), Lennart Hoekenga en Maja Kobzdej.  Een goed weekend voor Vido!

Volgende week staan er 2 thuiswedstrijden op het programma. De E1 en de D1 komen dan in actie in de Zuiderzeehal.