Lokaal nieuwsNieuws

Makelaar op zoek naar gegadigden voor De Oude Beurs

‘Zo zag het voorcafé er in juni 2018 uit’ – Foto: De Meerpeen/Alexander Bügel

MIDDENMEER – De poptempel van weleer uit Middenmeer is al enkele jaren in verval. Na het vertrek van uitbater Roel Zonneveld in 2009 heeft het gebouw leeg gestaan. Bij het vertrek van de roemruchte uitbater is tevens alles van waarde verdwenen. Zo werden alle koperen water- en elektroleidingen verwijderd. En het inventaris, waaronder de bar uit het voorcafé verkocht. In de periode daarna waren het moeder natuur en de lokale jeugd die zich toegang verschaften tot het eens zo iconische gebouw in de polder.

‘Ook van de bridgezaal is weinig meer over’ – Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

De Oude Beurs werd door Zonneveld in 2007 verkocht aan vastgoedinvesteerder Paul Keers. Die heden ten dage nog steeds eigenaar is. De gedachte was om het gebouw snel te slopen en er appartementen te bouwen. Hiervoor was al een overeenkomst gesloten met bouwbedrijf Beentje uit Wieringerwerf. Maar met het invallen van de crisis en faillissement van het bouwbedrijf kwam de klad in de plannen.

Nadat de plannen van Jacob-Jan Vijn om appartementen en dagbesteding voor mensen met dementie te bouwen op de locatie Oude Beurs en aangrenzende percelen financieel niet haalbaar bleek is het tijd voor de volgende stap. Eigenaar Paul Keers heeft Hans Bos van Verheul in de arm genomen om het pad te verkopen. Om projectontwikkelaars te interesseren worden bij de verkoop ook de panden van Immink en Club4Pleasure betrokken.

Alles bij elkaar bedraagt het perceel dan bijna 3200 m2. Alle panden hebben de bestemming centrum, waardoor het mogelijk is om er winkels, kantoren en woningen te bouwen. Hiervoor is dan nog wel een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Dit omdat er op de gronden van De Oude Beurs nog een horecabestemming zit.

De kosten om de 3 percelen aan te schaffen liggen rond de 1,7 miljoen vertelt Hans Bos in de Schager Courant. Maar er is wel wat ruimte voor onderhandeling.

Laat meer zien
Back to top button