Lokaal nieuwsNieuws

Lions Wieringermeer e.o. schenkt 2 chipreaders aan Astrid en Ingrid Commandeur

WIERINGERMEER – Lions Wieringermeer e.o. schenkt 2 chipreaders aan Astrid en Ingrid Commandeur, beiden al jaren actief op dierengebied, ontvingen 2 nieuwe chipreaders. De nieuwe readers konden aangeschaft worden door een donatie van Lions Wieringermeer e.o.. De oude readers waren niet meer te vertrouwen en waren aan vervanging toe.

Voor veel inwoners zijn Astrid en Ingrid een aanspreekpunt, vraagbaak en helpende hand. Op de facebookpagina’s ‘Vermiste, gevonden en gewonde dieren Wieringen/Wieringermeer‘ en op ‘Het Bonte Buitenleven‘ is daar veel over terug te lezen.

Het Bonte Buitenleven, gerund door Astrid en Ingrid, biedt veel (opvang)dieren een fijn plekje. Ook verzorgen zij voor Dierentehuis ‘t Schuthok de tijdelijke opvang van gedumpte, gevonden en afstandskippen. De verzorging van alle (opvang)dieren doen zij samen. Tevens doen zij TNR acties voor Dierentehuis ‘t Schuthok. De gevangen katten moeten dan op chip gecontroleerd worden.

Daarnaast zetten zij zich, samen met een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers in bij dumpingen van dieren in het Robbenoordbos en Dijkgatbos. Dit alles in een goede samenwerking met Staatsbosbeheer. Tevens is er ook nog het Zoekteam Vermiste Honden Wieringen/Wieringermeer, die zich belangeloos inzet bij het zoeken naar vermiste honden in de omgeving.

Stichting Herplaatsing 4EverHome is ook een initiatief, waarbij ze beiden betrokken zijn. Opgezet door Ingrid samen met collega Hetty uit het Brabantse Nuenen. Eigenaren kunnen soms in een moeilijke en verdrietige situatie terecht komen waarbij zij afstand van hun geliefde huisdier moeten doen. De stichting biedt hulp bij het herplaatsen van huisdieren en hebben hier een zorgvuldige procedure voor. En werken hierbij samen met dierenartspraktijken, waaronder VCHN Dierenartspraktijken.

Bij gevonden dieren of bij herplaatsing van dieren is een controle op chip heel erg belangrijk. Wanneer een dier een chip heeft en deze staat goed geregistreerd kunnen dier en eigenaar weer snel herenigd worden. Daarom komen de nieuwe readers heel erg goed van pas tijdens alle vrijwillige werkzaamheden van Astrid en Ingrid. Dit dankzij een mooie gift van Lions Wieringermeer e.o..

Laat meer zien
Back to top button