Lokaal nieuwsNieuws

Lions steunen “Fietsen doe je samen!”

WIERINGERWERF – De Lions Wieringermeer e.o. organiseert tal van activiteiten waarbij zij geld verdienen om goede doelen te ondersteunen. Eerder hebben wij gemeld dat de opbrengst van de Kale Takkenloop was verdeeld en één van de begunstigden was daarbij Stichting Meer Y-bike “Fietsen doe je samen!”. Deze stichting spant zich in om een speciale fiets, een rolstoel e-bike, aan te schaffen. Er rijdt al eentje rond in de Wieringermeer en de bedoeling is dat er ook zo’n fiets beschikbaar komt voor Wieringen. Zodat mensen met beperkingen toch in staat zijn om samen gezellig op pad te gaan.

Op de afgelopen Boerenlandfair in Westerland hebben de Lions samengewerkt met deze stichting. Waarbij de Lions producten verkochten, waaronder de befaamde Vikingolie, en de stichting gaf informatie aan het publiek over de rolstoel e-bike. Je mocht daar zelfs even in zitten. De Lions hebben besloten om de gehele opbrengst van de Boerenlandfair te schenken aan de Stichting Meer Y-bike.

Penningmeester André Commandeur en president Kees-Jan de Waal konden Mary van Langerak van de stichting blij maken met het overhandigen van een symbolische cheque. Samen met de stichting hopen wij dat de rolstoelbike snel op Wieringen te zien is!

Natuurlijk kan de Stichting nog een en ander gebruiken, voor meer informatie www.fietsendoejesamen.nl en
www.lions-club.nl. Op 7 januari 2024 gaat de Lionsclub weer de jaarlijkse Kale Takkenloop organiseren in de bossen van de Wieringermeer. Alle opbrengst hiervan zal weer beschikbaar worden gemaakt voor mooie lokale goede doelen!

Laat meer zien
Back to top button