Lokaal nieuwsNieuws

Liaison Studio komt ook dit jaar weer met een carnavaleske knipoog naar de politiek

'Kop dicht, wees stil' is de titel van de carnavalskraker

WIERINGERMEER – Traditioneel wordt er in de Wieringermeer jaarlijks een carnavalslied gemaakt. Die traditie is 2014 begonnen met de eerste carnavalsklassieker De Boot van Japie. Destijds een knipoog naar de verrichtingen van de burgemeester en de manier waarop hij in het nieuws kwam. De liedjes worden elk jaar in wisselende samenstellingen gemaakt. Elk jaar is er een terugkerend thema. De nummers zijn altijd politiek gericht en er wordt elk jaar gekeken naar het reilen en zeilen binnen het college van Burgemeester en Wethouders.

Dit jaar presenteert ‘De bende van ellende’ de carnavalskraker ‘Kop dicht, wees stil’. Wat in eerste instantie een regelrechte vertaling lijkt van de originele versie ‘Halt’s Maul, sei still’. De titel is dat inderdaad, dat valt niet te ontkennen. Maar er is een heerlijk Hollands Kroons carnavalssausje overheen gedaan. Deze keer is er ingezoomd op de werkzaamheden en de portefeuille van Wethouder Theo Groot. En zoals algemeen bekend is staat achter elke man een sterke vrouw. En dat is ook in dit geval zo.

De bende van ellende heeft met elkaar veel plezier gehad met het maken van het lied en de clip. En men hoopt dat de carnavaleske knipoog naar de politiek ook dit jaar weer in de smaak zal vallen. En in ieder geval een glimlach op het gezicht zal toveren.

Laat meer zien
Back to top button