Er op uitLezingLokaal nieuwsNieuws

Lezing van Paul Kreuk bij K.V.G. Wieringermeer

SLOOTDORP – Op uitnodiging van het K.V.G. Wieringermeer komt maandagavond 19 september Paul Kreuk, voormalig inwoner van Slootdorp en inmiddels woonachtig in Middenmeer, naar “Ons Tweede Thuis” te Slootdorp.

Als oud-commando maakte hij met 13 makkers, voorafgaand een vijfjaarlijkse reünie, een memorabele wandeltocht.  Deze startte afgelopen maart in Sainte-Mère-Eglise te Frankrijk waar de bevrijding van West-Europa met landingen van parachutisten begon. De route was vervolgens dezelfde die de Canadezen in de tweede wereldoorlog aflegden tot de bevrijding van Roosendaal; ruim duizend kilometer verderop.

Omdat dit jaar naast de reünie ook werd herdacht dat het Korps Commandotroepen 80 jaar bestaat, was de tocht niet alleen extra lang, maar ook historisch. Onderweg werden vele herdenkingen bijgewoond die grote indruk op de mannen maakten.

Aan deze uitdaging voor de lopers was een goed doel verbonden; het Prinses Beatrix Spierfonds waar maar liefst 25.000 euro naar overgemaakt kon worden. Over de wandeltocht en zijn ervaringen als commando zal Paul Kreuk niet alleen voor leden van het K.V.G.  maar ook andere belangstellenden vertellen op 19 september vanaf 19.30 uur in “Ons Tweede Thuis” aan de Pastoor Braakstraat 1 te Slootdorp.

Laat meer zien
Back to top button