Er op uitLezingLokaal nieuwsNieuws

Lezing Historisch Genootschap

MIDDENMEER – Op 16 november geeft Alex Dol tijdens de ledenvergadering van het Historisch Genootschap Wieringermeer een lezing over zijn onlangs verschenen roman ‘Verder dan de Hemel’.  In deze historische roman over polderjongen Nico (98) geeft hij ons een inkijk in het Domeinkantoor in de periode van de wederopbouw eind jaren ’40.

90 jaar nadat de Afsluitdijk werd gesloten en de Zuiderzee definitief IJsselmeer werd, lanceerde planoloog, tekstschrijver Alex Dol zijn historische roman. In zijn debuut beschrijft Dol het leven van zijn grootvader Nico (98) dat is vervlochten met de Wieringermeer, Flevoland en de modernisering van de land- en tuinbouw.

Het resultaat is een echte polderroman. Polderbewoners van het eerste uur zullen zich er ongetwijfeld in herkennen. Jongere bewoners zullen door dit boek juist met andere ogen naar het uitgestrekte polderlandschap kijken. Dit ogenschijnlijk saaie landschap heeft een prachtige geschiedenis!

De ledenvergadering vindt plaats in De Meerbaak, Prof. Ter Veenweg 4, Middenmeer. De aanvang is 20:00 uur. Voor meer informatie en/of lid worden van het Historisch Genootschap Wieringermeer, kijk op www.wieringermeer.nl

 

 

Laat meer zien
Back to top button