Hollands Kroonse UitdagingLokaal nieuwsNieuws

Leerlingen Titus Brandsma school leren reddend zwemmen in Zwembad De Terp

MIDDENMEER – De leerlingen van groep 7 en 8 van de Titus Brandsma school hebben op dinsdag 25 juni een onvergetelijke middag beleefd in zwembad De Terp. Tijdens het “Red je vriendje”-project kregen de kinderen waardevolle lessen in reddend zwemmen, waarbij ze leerden hoe te handelen als iemand te water raakt.

Het project bood de leerlingen een realistische ervaring, zoals het uit een wak komen, het opduiken van een oefenpop en zelfs het omgaan met een fiets die in het water is gevallen. Deze praktijkgerichte oefeningen benadrukten het belang van veiligheid en zelfredzaamheid in noodsituaties. Het doel was niet alleen om de kinderen bewust te maken van de gevaren van water, maar ook om hen de vaardigheden te geven om effectief te handelen als het nodig is.

Na afloop van de leerzame sessie ontvingen alle kinderen een certificaat voor reddend zwemmen. Dit initiatief werd mogelijk gemaakt door de inzet van de medewerkers van zwembad De Terp en dankzij bijdragen van het Iedereen kan meedoen-fonds van Microsoft en de Hollands Kroonse uitdaging. Met dank aan deze ondersteuning kregen de leerlingen een belangrijke les in levensreddende vaardigheden, een ervaring die hun bewustzijn en zelfvertrouwen aanzienlijk heeft vergroot.

Laat meer zien
Back to top button