KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Laatste wedstrijden voor Vido in Zuiderzeehal

WIERINGERWERF – Op zaterdag 16 maart speelde Vido de laatste wedstrijden van deze zaalcompetitie en dit betekende ook dat dit de laatste wedstrijden in de Zuiderzeehal waren. In de volgende zaalcompetitie worden de wedstrijden gespeeld in de nieuwe sporthal.

Vandaag dus nog een keer in de Zuiderzeehal. De C2 moest het opnemen tegen Celeritas. Vido en Celeritas hebben elkaar al meerdere keren getroffen en Vido heeft het altijd lastig met de lange spelers van Celeritas. Ook dit keer was het lengte overwicht de boosdoener voor Vido. Qua spel was Vido zeker niet de mindere, maar door de lange armen werd het gooien moeilijk en leed Vido relatief veel balverlies. Doordat Celeritas meer balbezit had kon het dus ook meer kansen creëren. Met rust stond het 2-0 voor Celeritas, wat de verdienste van Vido was door de verdediging goed dicht te houden. In de tweede helft kon Celeritas pas op het einde weglopen bij Vido en werd het uiteindelijk 6-0 voor de Alkmaarders.

De C1 moest het opnemen tegen kampioen BEP uit Purmerend. Dit team staat ongeslagen bovenaan en Vido hoopte vandaag hier verandering in te brengen. Vido startte goed met een aantal mooie kansen, maar ook deze zaterdag zat de afronding niet mee. Gelukkig kon het eerste aanvalsvak wel doordrukken en 2x Joost Gouwenberg zorgde voor een mooie voorsprong. Het werd 2-1, waarna Maja Kobzdej de 3-1 maakte met een fraai kansje onder de korf. Een leuke gelijk opgaande wedstrijd waar kansen over en weer vielen. Helaas kon Vido twee tegentreffers niet voorkomen en werd het 3-3 en zelf 4-3 voor BEP. Via een strafworp maakte Maja Kobzdej de 4-4 en dit was ook de ruststand. Na rust startte BEP net even wat gretiger en maakte meteen de 5-4. Vido had pech met het afronden van de kansen, waar BEP minder moeite mee had en hierdoor kon uitlopen naar 8-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt van afstand door Joost Gouwenberg. Een leuke wedstrijd waar Vido helaas in de afronding van de kansen de mindere was.

In de middag werd de zaalcompetitie met alle jeugd gezellig afgesloten met een potje bowlen.
Op 6 april begint de voorjaarscompetitie en zullen de wedstrijden weer buiten zijn.