Lokaal nieuwsNieuws

Laatste rit van nestor buschauffeur Gerrit Doornbos

SLOOTDORP – Afgelopen maandag reed buschauffeur Gerrit Doornbos uit Slootdorp zijn laatste rit op buurtbus 416. Al vanaf de oprichting van buurtbusvereniging De Noordkop in 2008 heeft Doornbos elke week zonder mankeren zijn ritten gereden van Kreileroord naar Schagen en vice versa. Hij mag met recht de nestor buschauffeur uit de Wieringermeer worden genoemd. Trouwe klanten van de buurtbus zullen hem zeker gaan missen op zijn vaste rit op de maandag. Na zijn laatste rit als chauffeur kreeg Gerrit Doornbos maandag 29 maart bij de halte in zijn woonplaats Slootdorp een bloemetje uit handen van Janneke Poelstra, planner van de vereniging.

Buurtbus 416 heeft vanwege de COVID-19 pandemie noodgedwongen een jaar aan de kant moeten staan, maar rijdt inmiddels sinds 22 maart weer op de route door de Wieringermeer, Anna Paulowna- en Zijperpolder naar Schagen op en neer. Ook tijdens het afgelopen jaar van stilstand hebben enkele chauffeurs van het eerste uur op leeftijdsgronden hun vrijwillige werkzaamheden bij de buurtbusvereniging gestaakt en het steekt het bestuur dat zij door de noodgedwongen stilstand niet de aandacht hebben gekregen die zij daarvoor verdienden.

Vanwege het vertrek van Gerrit Doornbos en zijn leeftijdsgenoten eerder is de buurtbusvereniging met name in de Wieringermeer nog altijd op zoek naar enkele vitale vrijwilligers (m/v) die het leuk vinden om als chauffeur bij te dragen aan het in stand houden van lijn 416. Wanneer u interesse heeft ons chauffeursbestand te komen versterken neem dan contact op met de secretaris van buurtbusvereniging De Noordkop:  secretaris416@outlook.com

Foto: De Meerpeen/Erwin Slootweg

 

Laat meer zien
Back to top button