ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsTheater

Laatste kaarten voor ABBA Acoustic in Vikingschip in de verkoop

DEN OEVER – Meerpeen Theater heeft voor 2024 grootse plannen. Met de eerste van in totaal vier nieuwe producties pakt men meteen groots uit. “We hebben voor 2024 besloten er een tandje bij te doen”, vertelt producent Alexander Bügel.

“We beginnen dit jaar een geweldige muzikale show waarin de muziek van ABBA centraal staat. Maar niet zoals het al door tientallen cover- en tributebands wordt gespeeld. Wij vliegen het compleet anders aan. Wij spelen de bekende ABBA-klassiers met een negenkoppig akoestisch orkest met onze vaste zangeressen Edith Numeijer en Michele de Jong daarbij. Het orkest bestaat naast drums, piano, bas , gitaar en fluit ook uit een strijkkwartet. De leden hiervan speelden in alle grote orkesten van Nederland en Europa. Zo toerde onze eerste violiste
Mirella door Europa met Holiday on Ice en maakte deel uit van het bekende orkest van Cirque du Soleil. Terwijl Irma, onze alt violiste, jarenlang speelde en toerde bij het Metropole orkest. We hebben echt een geweldige groep met professionele muzikanten samengesteld die allemaal stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend.” lacht Bügel trots.

“We hebben meer dan 20 nummers van ABBA opnieuw laten arrangeren voor de show ABBA Acoustic. “vult Michelle de Jong aan, die samen met Alexander verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van Meerpeen Theater. “De manier waarop we de muziek van ABBA gaan vertolken gaat iedereen verbazen, dat weet ik zeker. We zijn trots dat we kunnen werken met zo’n mooi orkest. Ook is het mooi dat we na de aftrap van het
project in Den Oever deze show ook richting andere theaters en grote zalen in Nederland gaan brengen. De muziek van ABBA kent vele liefhebbers en binnen alle doelgroepen. Je ziet ook bij de jeugd van vandaag de dag dat de muziek van ABBA weer heeft omarmt. Dat kan je wellicht toeschrijven aan de films van Mamma Mia, maar ik denk ook dat de tijdloze muziek daar een belangrijke rol in speelt.”

De nieuwe arrangementen voor ABBA Acoustic zijn van de hand John Numeijer. Geen onbekende in het muzikale wereldje van Hollands Kroon. John ging de uitdaging aan om de standaard ABBA klassiekers te voorzien van een verrassend nieuw jasje en dat is gelukt. “Persoonlijk denk ik dat mensen deze show niet willen missen. Het wordt muzikaal gezien de mooiste show die we in de afgelopen 7 jaar met Meerpeen Theater hebben gemaakt. Daar ben ik van overtuigd. Alle ingrediënten die we zorgvuldig hebben uitgekozen voor ABBA Acoustic komen nu bij elkaar en vormen een verrassend mooi geheel. Dus kom vooral langs zou ik willen adviseren, want dit wil je niet missen!” roept Alexander Bügel de muziekliefhebbers in Hollands Kroon en omgeving op.

De voorstellingen worden gespeeld op 9 en 10 februari 2024 in het Vikingschip in Den Oever. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 26,50 en kunnen worden besteld via www.meerpeentheater.nl/kaartverkoop. Voor meer informatie info@meerpeentheater.nl of je kunt ook even bellen naar 06 – 2079 1744.

Laat meer zien
Back to top button