Er op uitExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Kunstenaar Coen Carstens exposeert met ‘een ode aan de pracht van vogels’

WIERINGERWERF – De kleurrijke werken van kunstenaar Coen Carstens uit Wieringerwerf laten je telkens iets nieuws ontdekken. De schilderijen, keramische beeldende kunst en textielkunst geïnspireerd op de natuur en de kringloop van het leven geven een optimistisch gevoel. Vogels staan hierin centraal. Op 1 april zijn de werken van Atelier Carstens te bewonderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf. 

Coen’s liefde voor vogels en hun wonderlijk habitat ontsprong al in zijn jeugd. Op zijn derde tekende hij al vogels. Zijn creatieve inslag zorgde er voor dat hij mode ging studeren aan de kunstacademie ARTEZ te Arnhem. Na jaren als couturier gewerkt te hebben voor grote modehuizen waaronder Viktor & Rolf, Versace, Schiaparelli, Yiqing Yin en Ronald van der Kemp keert Carstens terug naar de kern van zijn passie. Hij exposeert nu zijn eerste kunstcollectie.

De werken van Atelier Carstens zijn geïnspireerd op de kringloop van het leven waarin vogels en hun eieren centraal staan. Het ‘ei’ symboliseert de oorsprong en geboorte van alles, de vogels symboliseren vrijheid. De collectie bestaat uit een serie doeken, keramische kunst zoals handbeschilderde schalen en beelden. Dat Coen Carstens jaren ervaring heeft opgedaan in de internationale couture wereld zie je terug in zijn gedetailleerde textielkunstwerken waar hij verschillende weef, brei en borduurtechnieken gebruikt. Geen zware kunstthema’s maar optimistische, kleurrijke werken gebaseerd op de verenpracht van vogels. 

Iedereen is welkom om de werken van Atelier Carstens te komen bewonderen op 1 april van 9:00 tot 13:00 uur in de theaterzaal van de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Toegang is gratis.

Laat meer zien
Back to top button