KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Korfbalcompetitie weer van start

WIERINGERWERF – In het laatste weekend van januari mocht er weer in competitieverband gekorfbald worden. Het zaalprogramma welke bij aanvang van de competitie was gemaakt wordt vanaf heden weer gevolgd. Uit dit programma zijn al diverse wedstrijden niet gespeeld en is er dus geen sprake meer van een echte competitie met kampioenschansen, maar gelukkig kunnen we weer wedstrijden spelen.

Op zaterdag 29 januari was alleen de D2 ingedeeld om een wedstrijd te spelen en wel tegen de D1 van Celeritas uit Alkmaar. Sterre en Zilvan Koopman, Thijmen Roelofsen, Joelle van Wordragen en invaller Emma Gouwenberg gingen de strijd aan tegen de grote kinderen uit Alkmaar.

Eerder werd ook al tegen dit team gespeeld en nu ook weer zorgde het lengteverschil ervoor dat Vido het zeker in de eerste helft lastig had om de bal snel naar elkaar over te spelen. Celeritas met lengtevoordeel schakelde goed en creëerde een aantal goede kansen, waardoor het met rust 5-1 voor Celeritas stond. In de eerste helft, maar zeker in de tweede helft ging Vido steeds beter spelen en werkten de kinderen hard voor elkaar om vrij te komen. Diverse kansen werden gecreëerd, maar Vido was helaas niet gelukkig in de afronding. Met een 5-3 achterstand op het scorebord met nog een dik 5 minuten te gaan was de strijd echt nog niet gestreden. Helaas voor Vido scoorde Celeritas toch nog en was de eindstand 6-3; Emma Gouwenberg scoorde de doelpunten aan Vido-zijde. Een tweede helft waarin Vido zeker niet de mindere was. Met dit gevoel gaat dit team op naar de wedstrijd van volgende week waarin de uitwedstrijd tegen DTS op het programma staat. De D1 en de E1 mogen uit in Heerhugowaard opnemen tegen Apollo.