ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsTheater

Komend weekend grote namen op het podium bij Musical Melodies  

'René van Kooten en Renée van Wegberg als gastsolist bij Musical Melodies'

DEN OEVER – Vrijdag en zaterdag wordt het Vikingschip in Den Oever gevuld met musicalmuziek. Het is inmiddels een traditie dat Meerpeen Theater elke twee jaar een groot musicalconcert geeft. In de vorige editie werden Edith Numeijer en Michelle de Jong bijgestaan door musicalsterren Marcel Visscher en Stanley Burleson. Samen met de gastsolisten worden de mooiste en bekendste musical hits ten gehore gebracht.

In de editie van 2022 gaat Meerpeen Theater nog een stap verder. Maar liefst 3 gastsolisten zullen het podium betreden. De organisatie is trots dat ze René van Kooten deze keer als gastsolist hebben kunnen strikken. Zijn palmares op musical gebied is indrukwekkend te noemen. Zo speelde hij in grote musicals als Elisabeth, Aida, Hair, Beauty and the Beast, Anastasia en het prachtige Les Misérables. En is hij daarnaast ook bekend van zijn prachtige vertolking van Jezus in The Passion en deed hij mee aan het programma Beste Zangers. Tevens was René te zien als de farao in het programma The Masked Singer wat hij heeft gewonnen. Kortom een veelzijdig zanger die het Vikingschip met zijn krachtige stemgeluid op zijn grondvesten zal doen trillen.

Daarnaast is ook een vrouwelijke musicaltopper aangetrokken. Niemand minder dan Renée van Wegberg is bereidt gevonden om mee te werken aan deze productie. Renée is misschien iets minder bekend bij het grote publiek, maar in de musicalwereld een absolute topper. Voor haar hoofdrol in de musical over het leven Liesbeth List ontving ze in 2018 een musicalaward. Daarna speelde ze in succesproducties als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Wicked, Expeditie Eiland en Tick tick Boom. En natuurlijk niet te vergeten in de musical Fun Home, waar ze opnieuw een musical award voor kreeg. Renée en René samen zijn goed voor 4 musicalawards en een schat aan ervaring uit de musicalwereld dus dat belooft wat te worden.

Aan dat rijtje voegt de organisatie ook nog Jeroen C. Molenaar toe. Jeroen is onder andere bekend van de musicals Lazarus, Stil in mij en de gelaarsde kat. Een geboren en getogen West-Fries met een uniek stemgeluid. De solisten zullen worden begeleidt door een ensemble van net afgestudeerde musicalsterren in de dop van Fontys Muziek Theater uit Tilburg en natuurlijk de getalenteerde meiden van Vocal Talent.

De voorstellingen van Musical Melodies zijn te zien op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober in het Vikingschip in Den Oever. De aanvang is 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website www.meerpeentheater.nl/kaartverkoop en de kosten bedragen € 24,50.

Laat meer zien
Back to top button