Lokaal nieuwsNieuws

Koetelkrant is weer in het land

WIERINGERMEER – Traditiegetrouw komt de Koetelkrant dit weekend weer bij alle inwoners van de Wieringermeer in de bus. Een raar jaar waarbij pas afgelopen week duidelijk werd dat het carnavalsfeest toch uitbundig gevierd kan worden. Het programma staat grotendeels in de Koetelkrant, op de sociale media worden de meest actuele acties inmiddels ook met het hunkerende publiek gedeeld.

Dan de Koetelkrant. Het is elk jaar voor de redactie weer een uitdaging om er wat moois van te maken, humor met de nodige stekeligheden. In een Coronajaar zijn er natuurlijk minder activiteiten waarmee de draak kan worden gestoken. Het NHD heeft de “eer” om twee keer in een spuit te worden genoemd. Ook Kreileroord wordt niet vergeten.  Een andere traditie, goedkoop scoren met het op de korrel nemen van de Burgemeester en Wethouders, lijkt nu echt verleden tijd. Zo wordt wethouder Theo Groot voor het tweede jaar op rij gespaard, kan Theo Meskers ook rustig slapen en wordt Rian helemaal genegeerd. Terecht of een gemiste kans? De overstap van Daan Pruimboom van OHK naar LADA is de Meerkoetelaars niet ontgaan. Daan’s onduidelijke woonsituatie was niet om over naar huis te schrijven, maar dat was nou net het probleem. Waar stuur je hem dan naar toe?

In deze Koetelkrant hebben ook de trucagefoto’s een plek gekregen. De weg in Wieringerwerf die meer opgebroken is dan open voor verkeer wordt door de Meerkoetelaars gedoopt tot Grand Prix Moliérestraat. Om in 1 keer van het gezeur af te zijn wordt de suggestie gedaan deze weg direct op de A7 aan te sluiten. Voor de rest, ondanks het vrij grote lettertype, zullen er voor de lezers genoeg spuiten en teksten tussen zitten die kunnen bekoren. O.k., hier nog twee weggevers: De origineel gevonden route die Marbel Mania aflegt  en “wordt Campus de Terp echt een puist van een complex?”

Laat meer zien
Back to top button