Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Klinkende zege Wieringermeer

‘Mark de Jager in duel met zijn tegenstander’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Vooraf aan de wedstrijd werd er nog op gehamerd. Onderschatting
en nonchalance zouden de echte tegenstanders zijn in de uitwedstrijd tegen VV Kwadijk voor Wieringermeer. In Slootdorp werd voor de winterstop met 7-1 gewonnen tegen de rode lantaarndrager Kwadijk.

Een echte wedstrijd is het nooit geworden gezien het verschil in niveau. Binnen 10 minuten bracht Kees van de Vrie Wieringermeer op voorsprong. Vijf minuten later was Thijs Boersma trefzeker vanaf de penaltystip. Hoogtepunt deze middag kwam bij Ko
Kempeneers vandaan. Uit een vrije trap van Kees van de Vrie scoorde hij de 0-3 met een halve omhaal vanaf randje zestien. Mark de Jager en wederom Ko Kempeneers zorgden met hun treffers er voor dat er met een 0-5 voorsprong gerust werd.

De tweede helft speelde Wieringermeer in een versnelling lager maar was evengoed nog de bovenliggende partij. Mark de Jager, Thijs Boersma en Sander Veenstra breidden de score verder uit naar een 0-8 voorsprong. In het slot van het duel kreeg Kwadijk nog een strafschop echter stond keeper Robert Schoen in de weg waardoor Wieringermeer deze wedstrijd toch nog de nul hield. Eindstand 0-8. Zaterdag staat er weer een serieuze krachtmeting op het programma tegen AFC ’34. Aanvang 15:00 uur in Alkmaar.