KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Kinkende overwinning voor de jeugd van Korfbalvereniging Vido

‘De Vido-jeugd in actie’- Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Zaterdag 7 september was de start van het korfbalseizoen 2019-2020. De E-jeugd van Vido mocht beginnen met een thuiswedstrijd tegen Stormvogels uit Uitgeest. De weergoden leken Vido nog niet echt goed gezind volgens buienradar, maar in de praktijk werd er met goed weer en zelfs met een paar zonnestralen gespeeld.

Een nieuwe seizoen dus en een nieuwe tegenstander. Vido mocht de bal uit nemen en al snel werden er kansen gecreëerd. Het duurde even, maar daar was Joost Gouwenberg die als eerste de korf wist te vinden. Niet lang daarna maakte Floor Schellevis de 2-0. Vido speelde goed over en kon in de eerste helft goed de aangeef neerzetten, waardoor iedereen kansen kreeg. Na een goede onderschepping van Julia van der Meer werd Joost vrij gezet onder de korf en was het 3-0. Stormvogels speelde regelmatig bij de eigen korf, maar goed verdedigend werk van Vido zorgde ervoor dat de tegenstander moeilijk tot goede kansen kwam. Voor rust wisten Joost Gouwenberg 2x en Vicky Zhu te scoren en was het met rust 6-0 voor Vido.

In de rust werd aangegeven zo door te gaan en dat er in de aanval steeds een goed aangeef moest komen te staan. De kansen bleven komen en Joost Gouwenberg wist nogmaals 3x de korf te vinden. In het laatste kwart bleef Vido de betere partij en het werd uiteindelijk 13-0 door doelpunten van Julia van der Meer 3x en Tristan Stuik.
Joost Gouwenberg scoorde dus 7x, Julia van der Meer 3x, Tristan Sruik 1x, Vicky Zhu 1x en Floor Schellevis ook 1x. De strafworpenserie na de wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. Hier scoorden Emma Gouwenberg 2x, Tristan Stuik en Vicky Zhu.
Een prachtig begin van het seizoen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer op het programma.