Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Kick-off opening toeristisch seizoen Kop van Noord-Holland groot succes

SLOOTDORP – Afgelopen vrijdag 1 maart werd het toeristische seizoen 2024 in de Kop van Noord-Holland feestelijk geopend tijdens de bijeenkomst Toerisme B(l)oeit. Begin dit jaar hebben een aantal tulpenattracties, gesteund door de gemeente Schagen, Den Helder, Hollands Kroon en Medemblik, zich verenigd in ‘Tulpen Boven Amsterdam’ voor een gezamenlijke toeristische promotiecampagne.

Onder de aanwezigen veel ondernemers uit het gebied, ook de politiek was goed vertegenwoordigd. “Als organisatie zijn we heel blij om te zien dat behalve de ondernemers ook de politiek het belang van agritoerisme inziet. Er waren statenleden van provincie Noord-Holland, de burgemeester van Hollands Kroon, wethouders van Medemblik, Schagen, Hollands Kroon, Opmeer en Edam-Volendam aanwezig en ook veel beleidsmakers. Dat geeft goede hoop voor de toekomst als het gaat regiopromotie,” aldus Sandra Munster van Kwekerij Siem Munster.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Divers programma
Na de opening was het woord aan keynote spreker Gabriëlla Esselbrugge. Met haar Giethoorn ervaring deelde ze haar visie op het belang van toerisme voor de regio en het ontwikkelen van eigen, authentieke verhalen. Het tulpenpanel, bestaande uit Jaap Bond – KAVB, Lars Rustenburg – Oorlogsmuseum Medemblik, Linda Van Der Geest – Meerbos Breezand en Robert Leever – wethouder Gemeente Hollands Kroon, werd uitgedaagd met een reeks stellingen wat een brede, inhoudelijke discussie op gang bracht. Tot slot werd het eerste exemplaar van de promotiefolder Tulpen Boven Amsterdam uitgereikt aan Rian van Dam, burgemeester van gemeente Hollands Kroon.

Toeristische promotiecampagne
Het gebied, en alle bloembollenevenementen in het voorjaar, worden volop in de schijnwerpers gezet om het nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Online op tulpenbovenamsterdam.nl, op social media en in de speciale tulpenbrochure die regionaal verspreid wordt. In de tulpenbrochure o.a. aandacht voor diverse (tulpen)evenementen, fiets- en wandelroutes, een camperroute en een winactie. De boodschap: in het voorjaar kun je er niet omheen: hier moet je zijn voor de èchte tulpenbeleving.

Tulpen Boven Amsterdam
De initiatiefnemers: Marlies Groot – projectleider, Sandra Munster – Tulpenexcursie, Mary Romar – camping Duinzoomhoeve, Suzan Romar – Land van Fluwel, Peter Tas – Campaigns &Results, Kees Vriend – camping Boven Het Maaiveld. Tulpen Boven Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Schagen, Den Helder, Hollands Kroon, Medemblik, KAVB en LTO Noord.

Laat meer zien
Back to top button