KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Kick-off OldStars walking korfball bij VIDO in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Korfbalvereniging Vido uit Wieringerwerf gaat starten met OldStars walking korfball.
Op woensdagochtend 6 april van 10 tot 12 uur is de kick off op het korfbalveld aan de Dr. Tamsmalaan (tegenover sporthal de Zuiderzeehal). Dit evenement wordt samen georganiseerd met Team Sportservice Schagen, het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds.

Deze kick off is de eerste bijeenkomst waarbij kennis gemaakt kan worden met Oldstars walking korfball. Na deze feestelijke kick off wordt er wekelijks op de woensdagochtend een training aangeboden.
Met OldStars walking korfball biedt Vido een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. Daarnaast is het een mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Uitnodiging
Via deze weg wordt een ieder uitgenodigd om bij deze kick-off op 6 april in Wieringerwerf aanwezig te zijn. Bij OldStars walking korfball bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier wordt er gekorfbald én wordt er tegelijkertijd gewerkt aan een betere balans en conditie. De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van het reguliere korfballen zijn het niet rennen, de grootte van het veld is aangepast en o.a. schieten mag altijd en niet springen bij het schieten. Maar door het ervaren en het te doen wordt alles nog meer duidelijk!

De kennismaking
Tijdens deze kick-off wordt dus kennis gemaakt met OldStars walking korfball. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie, waaraan deelgenomen kan worden. De trainingen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting. Hieronder het programma en de praktische informatie:

Korfbalvereniging VIDO. Dr. Tamsmalaan 2, Wieringerwerf (tegenover de sporthal)
6 april 2022
10.00 uur Inloop koffie en thee
10.15 uur Welkomstwoord
10.30 uur Start training
11.30 uur Afsluiting
Deelname is kosteloos, sportoutfit en sportschoeisel meenemen

Laat meer zien
Back to top button