Lokaal nieuwsNieuws

Kap 124 populieren aan de Wieringerrandweg

WIERINGERMEER – Het beroep bij de rechtbank dat op 13 februari 2020 werd aangetekend tegen de kap van 162 populieren langs de Wieringerrandweg is succesvol gebleken. De rechtbank heeft het beroep op 31 juli 2020 gegrond verklaard en het besluit vernietigd. Tevens werd de gemeente opgedragen om een nieuw besluit te nemen op het betreffende bezwaar.

In de vergadering van B&W van afgelopen dinsdag heeft het college besloten om de omgevingsvergunning voor het kappen van 162 populieren aan te passen in het kappen van 124 populieren langs de Wieringerrandweg. Tevens werd er besloten dat de gemeente wordt verplicht om minimaal 93 bomen terug te planten (75% van het totaal aantal te kappen bomen) binnen 3 jaar nadat de kap is uitgevoerd.

Reden voor de kap van de populieren is dat de gemeente van mening is dat de bomen ‘aan het einde van hun levensduur’ zijn. Meerdere keren braken taken af en waaiden bomen om. Op eerdere bezwaren werd reeds toegezegd dat van de in eerste instantie te kappen 162 bomen er nog 38 gezonde bomen zouden worden gespaard. Door het kappen van de omliggende populieren kunnen deze gezonde bomen wel meer op de wind komen te staan en een gevaar gaan vormen, waarschuwde de gemeente. ‘Als de veiligheid in het geding komt worden deze bomen alsnog verwijderd’, zo stelde de gemeente afgelopen november.

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close