Lokaal nieuwsNieuwsSport

Kantineveiling Flevo groot succes

MIDDENMEER – Je moet erbij geweest zijn om het te kunnen geloven. Gisteravond bleek de (nu nog “museale”) kantine van Flevo Middenmeer een enorm vruchtbare plek voor het ophalen van geld voor de kantinerenovatie. Maar liefst 55.000 euro werd er binnengeharkt door het enthousiaste veilingteam bestaande uit Robert Kielstra en Roel de Graaf. De kavels logen er dan ook niet om. Zo waren er diverse agrarische klussen aangeboden door lokale loonbedrijven en kon er geboden worden op weekendjes weg in een bungalow op Texel en Ameland. Maar ook een krat lauwe Holger pils tikte ruim €100,00 aan. (‘De winnaar riep nog, als ie niet lauw is moet ik hem niet’). De veilingmeesters constateerden dat het lauw-gehalte binnen de marges viel en dus was de aankoop definitief.

Flevo-shirts van de kampioenswedstrijd van afgelopen seizoen gingen als warme broodjes waarbij er soms meer dan € 200,- per stuk werd geboden. Klapstuk was wellicht een zelfgebakken appeltaart, toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek er een bod van € 500,00 te zijn…. Even was er nog sprake van enige animositeit. Een door de spelers van FC de Rebellen gesigneerd shirt van de Flevo-jubileumwedstrijd werd verkocht voor € 120,00 aan een geïnteresseerde. Flevo-keeper Mike Harms was het daar niet mee eens, hij had zijn hand al een tijdje uitgestoken maar dit was niet door de veilingmeester gezien. Hij liep naar het spreekgestoelte en maakte in woord en gebaar duidelijk dat er een fout was gemaakt en hij echt dat shirt moest hebben. Een aantal selectiespelers waren bang dat Mike door deze actie tegen een rode kaart zou aanlopen…. Na overleg en een hoger bod kwam het shirt toch bij de “rechtmatige” eigenaar terecht. De Flevo-keeper mag binnenkort evengoed flink aan de bak. Zijn 2-uur keeperstraining werd gekocht door niemand minder dan oud-keeper (en keeperstrainer) Jos van Schaik, die zelf zijn ingebrachte keepershandschoenen weer voor een megabedrag zag worden verkocht.

Aan het eind van de avond werd de balans opgemaakt. Mede door de Rabo-clubgift, het sponsoren door De Meerhoeve van de Foodtruck-opbrengst, overige donaties en de opbrengst van de spontaan ingebrachte 2 uur zanger met ((geluids)band) kwam het resultaat op € 55.000 euro. Dit was niet het uiteindelijke eindbedrag. Agriport A7 en ECW Energy verdubbelden dit bedrag waardoor de opbrengst ruim boven de € 100.000 euro uitkwam. Wat een avond!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button