Lokaal nieuwsNieuws

Kale Takkenloop stelt veranderingen in het landschap centraal

HOLLANDS KROON – Op 5 januari 2020 vindt de Kale Takkenloop weer plaats in en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos in de Wieringermeer, die mede mogelijk wordt gemaakt door Univé. Dit keer wordt hij georganiseerd door Lionsclub Wieringermeer e.o.. Lid van deze club is Ben Tops, organisator van alle voorgaand edities. Hij draagt op deze manier het stokje over.

De succesvolle formule wordt zo doorgegeven. Deelnemers worden weer getrakteerd op een lekkere kom snert en roggebrood met spek en een consumptie maar tevens op een mooie route met ook dit keer weer een speciaal thema. Na de wandeling kunnen zij kennis nemen van een vijftien minuten durende presentatie door Alexander Klaassen van Vattenfall (voorheen Nuon) over het aan te leggen windpark Wieringermeer.

Wandelaars kunnen wandelend een bouwlocatie bezoeken in het Robbenoordbos bezoeken waar uitleg over de constructie wordt gegeven. Eventueel is die tocht ook met de huifkar mogelijk. Ook valt al wandelend te zien wat de functie is van wintervoedselakkers langs akkerbouwpercelen, of hoe andere plannen rond het Robbenoordbos effect hebben op de natuur en leefbaarheid voor mens dier. Nadere informatie hierover volgt nog, evenals de exacte routes (korte circa 5, middel circa 10 of lang circa 20).

De leden van de Lionsclub worden geassisteerd door vele vrijwilligers waaronder leden van de Soroptimisten. Iedereen zal het naar de zin te hebben. Starten kan tussen 09.30 uur en 11.00 uur vanaf de Sinppenwei aan de Noorderdijkweg 23A te Wieringerwerf.  De opbrengst van de wandeling gaat volledig naar goede doelen. Meer informatie en inschrijven voor dit familie evenement kan nog steeds via www.sfeerwandeling.nl

Laat meer zien
Back to top button