Lokaal nieuwsNieuws

Jubileum én opheffing KVG Wieringermeer

WIERINGERMEER – Op 20 februari 2024 herdenken de leden van het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer dat deze vrouwenvereniging driekwart eeuw bestaat. In 1948 werd een afdeling van het landelijke KVG in de Wieringermeerpolder opgericht. Het dagelijks bestuur bestond uit de dames Koop, Aalders en Kroft als “presidente”. Nu, 75 jaar later, zijn het v.l.n.r. Lejan Sturm, Paulien Deijkers, Anne Mieke Egging, Marian van Diepen, Ans Rens en Emmie Wouts die in overleg met de leden hebben besloten om de vereniging op te heffen.

Ooit was het doel dames samen te brengen rond educatieve thema’s, cursussen en uitstapjes. Voor velen naast familie- en kerkbezoek een van de spaarzame gelegenheden om er op uit te gaan en het gezichtsveld te vergroten. Er is in de loop der jaren voor jonge vrouwen veel veranderd, druk als ze nu zijn met een werkzaam, sociaal en sportief leven. Een vereniging als het KVG speelt daarin geen rol meer.

Ondanks een 70-tal leden is het voor het bestuur niet langer mogelijk de vrouwenvereniging in stand te houden. Veruit de meeste leden zijn geen kandidaten om het stokje over te nemen vanwege een gevorderde leeftijd of omdat ze al bestuursfuncties vervuld hebben. In de wetenschap echter dat het KVG de afgelopen 75 jaar duidelijk in een behoefte heeft voorzien, komen dinsdag 20 februari leden en bestuur nog eenmaal op feestelijke wijze samen in de Meerbaak te Middenmeer.

Daar zal met een amusant programma en een afsluitend buffet het tijdperk ”Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer” op waardige wijze afgerond worden.

 

Laat meer zien
Back to top button