Lokaal nieuwsNieuwsSport

Jeugd sluit seizoen af bij Hengelsportvereniging Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Het eerste visseizoen zit er op voor de jeugd van Hengelsportvereniging Hollands Kroon. ‘De eerste woensdag van mei is de jeugd middag gestart, woensdag 25 oktober was het de laatste vismiddag dit jaar in de visvijver aan de Terppad 5 in Wieringerwerf, wat tevens een klein feestmiddagje was, onder het genot van een frisdrankje en wat lekkers was dit zeer geslaagd.

De groep van jeugdige vissertjes groeit gestaag, niet alleen vissen maar ook het onthaken van de visjes, het voer maken, en het diervriendelijk omgaan met de visjes, haakjes aanzetten, vistuigjes maken, maar ook is geleerd om als je hebt gevist je pulletjes op te ruimen, maar ook je afval wat op de grond ligt op te ruimen.

Onder begeleiding van Ron en Marc is de jeugd begonnen, later kwamen daar af en toe Yoeri en Lucien bij die de fijne kneepjes bijgebracht van het vissen, ook speciaal voor deze middag waren er leuke prijsjes te verdienen, de strijd gaat dan meestal niet voor de mooiste maar wel om de grootste en de meeste. Onderling tussen de jongens en meisjes is er veel samenhorigheid, helpen elkander zoals het hoort.

Volgend jaar 2024 gaat hengelsportverenging Hollands Kroon weer van start op woensdag 1 mei, er zal hinder worden ondervonden van de werkzaamheden die om de kantine zullen plaats vinden, nieuwe bestrating, beschoeiing, plaatsen van een vissteiger die in de vijver, maar als het klaar is heeft de verenging een vispareltje in
gemeente Hollands Kroon.’ vertelt secretaris Martien Laan.

Laat meer zien
Back to top button