Lokaal nieuwsNieuws

Jaaroverzicht 2019: Juni

Het jaar 2019 gaat naar zijn einde. Wat is er allemaal gebeurt in het afgelopen jaar. Tot het einde van het jaar elke dag een terugblik op 2019. Deze keer de maand juni.


Nieuwe dirigent voor Bright Singing

Bright Singing, het enthousiaste koor uit Middenmeer, was op zoek naar een nieuwe dirigent. Er waren de nodige proefdirecties voor nodig voor de keuze viel op van der Heijden. Van der Heijden is muzikaal gezien een duizendpoot. Hij begon op jonge leeftijd op het orgel, maar heeft inmiddels zijn muzikale vaardigheden aardig uitgebreid. Samen met pianist Remi Gunther staat Dennis van der Heijden van heden wekelijks voor het koor.

Brandweerkorpsen hebben een drukke nacht achter de rug
Terwijl de meesten van ons van de welverdiende nachtrust genoten was het voor een kleine groep vrijwilligers van de brandweerkorpsen in de Wieringermeer hard werken. Bij de blusgroep Middenmeer ging omstreeks 01:30 de pieper voor de eerste melding. Daarna is het korps tot 06:00 bezig geweest met het afhandelen van alle stormschades in de buurt. Een snelle telling leerde dat er 21 bomen van wegen verwijderd zijn.
Ook de blusgroep Slootdorp kon niet genieten van de nachtrust. Ook die gingen, gewapend met kettingzagen, erop uit om de nodige bomen van de wegen te halen. Zoals te zien is op het onderstaande filmpje.


Ontmoetingsdiner krijgt nieuw fornuis in Middenmeer!
In Middenmeer werd door Jacqueline Nieuwenhuijse een prachtig nieuw fornuis van het merk Smeg neergezet ten behoeve van het Ontmoetingsdiner. Jacqueline, één van de koks bij het Ontmoetingsdiner, heeft in Amsterdam meegedaan aan een bakwedstrijd. Ze werd als één van de tien gekozen uit een paar honderd inzendingen. Uitgever Nijgh Cuisine, Yvette van Boven en Smeg Nederland hadden ter ere van het boek ‘De grote oven van Van Boven’ een wedstrijd georganiseerd waaraan je kon deelnemen als je een gerecht uit het nieuwe ovenkookboek maakte en dit op instagram plaatste met #degroteoven. De tien uitverkorenen mochten hun gerecht van de foto bereiden en laten proeven door de vijfkoppige jury, waaronder Yvette van Boven, Menno de Koning, de winnaar van Heel holland bakt 2014 en Gilles van Loon, restaurant recensent.

Jacqueline maakte de appel-amandel-kruimeltaart uit dit boek en presenteerde deze met haar eigengemaakte gezouten karamelsaus en slagroom. De jury koos unaniem voor dit gerecht en zo mocht zij de hoofdprijs mee naar huis nemen. Het was Jacqueline’s opzet dit fornuis in de Meerbaak te plaatsen. De oven in het bestaande
fornuis miste capaciteit bij het bereiden van grote maaltijden. Het nieuwe fornuis is uitgevoerd met een extra snelle krachtige oven.


De Oude Beurs in Middenmeer is verkocht
Op de website Funda stond dit weekend te lezen dat grond waarop nu nog De Oude Beurs staat is verkocht. Inmiddels heeft de makelaar de stickers met verkocht op de borden voor de voormalige poptempel geplakt. Waar veel Middenmeerders nieuwsgierig naar zijn is wie het gekocht heeft en vooral wat de plannen met de zichtlocatie in het dorp zijn.

Foto: Matthijs GemminkWieringermeer laat zorgen horen over Gebiedsplan voor de regio
Een volle tribune vanavond bij de inspraakavond van de gemeenteraad in Anna Paulowna. Vanuit Wieringerwerf en omgeving kwamen tientallen inwoners hun zorgen laten horen over het Gebiedsplan Wieringermeer. Ze zijn bang dat glastuinbouw en datacenters zoveel ruimte krijgen dat het gebied onleefbaar wordt en boeren er niet meer kunnen werken, meldde verslaggever Matthijs Gemmink van media-partner NH Nieuws.

Met het Gebiedsplan wil de gemeente Hollands Kroon ruimte bieden aan “grootschalige activiteiten”. Dat wil niet zeggen dat die er ook echt gaan komen. Het zoekgebied is na opmerkingen in ingediende zienswijzen al een stuk kleiner dan in de originele plannen maar dat maakt de zorgen bij de inwoners er niet minder om.


Koffieconcert jubilerend Creona

Muziekvereniging Creona bestaat dit jaar 50 jaar en vierde dit hele jaar feest. De jarige vereniging trakteert graag op meer en nodigde daarom alle bewoners van de Wieringermeer uit voor een koffieconcert in de feesttent aan de haven van Middenmeer. Het publiek werd verrast door niveau en variatie: mooie koralen, swingende bigbandmuziek, vrolijke popnummers en spannende solo’s. Dit alles in een aangename zondagmorgensfeer. De fanfare speelde onder leiding van Wim Hendriks en de Malletband onder Rick van der Boor.

Laat meer zien
Back to top button