Lokaal nieuwsNieuws

Irma IJlstra collecteert 40 jaar voor de Nierstichting

WIERINGERWERF – Wel even een moment om bij stil te staan. Zo’n 40 jaar geleden, in 1983, werd Irma (71) benaderd om met de collectebus langs de deuren te gaan voor de Nierstichting. Daar hoefde ze niet lang over na te denken en ze accepteerde het verzoek.

Irma vertelt: “wij zijn in 1978 in Wieringerwerf komen wonen. De kinderen gingen naar de Don Bosco-school. Via mevrouw Bakker (haar man was directeur van de LTS) is het contact tot stand gekomen. Die 40 jaar zijn omgevlogen. Mijn moeder zei vroeger al: de tijd vliegt en als je ouder wordt gaat het alleen maar sneller. Toen was ik er niet zo mee bezig maar ik snap inmiddels helemaal wat ze ermee bedoelde. Voor mijn ‘jubileum’ heb ik een prachtige taartschep met inscriptie en een cadeaubon voor een taart ontvangen. Zeer attent. Ik loop de Amsteldiep en het Foksdiep.

Inmiddels ben ik ook coördinator, waarbij ik ook de bussen regel voor de hele Waddenwijk”. Of er de laatste jaren veel veranderd is? Irma antwoord: ‘op zich niet zoveel, veel mensen geven graag wat voor het goede doel. Er kan digitaal betaald worden (middels de QR-code) maar de meesten geven nog contant. Wat je wel vaker hoort is: ‘ik heb geen geld in huis’ of ‘ik heb al overgemaakt’, dat kan natuurlijk ook. De opbrengst van onze wijk was dit jaar goed, een stukje hoger dan vorig jaar. Ik hoop nog jaren te kunnen collecteren, en door de opbrengst kan ik meehelpen om de gezondheid van anderen te ondersteunen.”

Laat meer zien
Back to top button