Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Inzameling mondkapjes voor huisartsen in Hollands Kroon

WIERINGEN – Wieringer huisarts Dico van der Wardt vroeg aan nieuwswebsite Wieringernieuws aandacht te schenken aan het groeiende gebrek aan mondkapjes. Ook op Wieringen is er schaarste.

Dico van der Wardt:
‘Landelijk ontstaan er allerlei initiatieven om mondkapjes in te zamelen voor artsen en verpleegkundigen. We kunnen er op de normale manier niet aan komen. Artsen in Noord-Holland halen nu al schilderpakken bij de bouwmarkt (ze zijn nu op, wij kochten gisteren de laatste 4) om zichzelf enigszins te kunnen beschermen als ze patiënten moeten onderzoeken die mogelijk besmet zijn. Vandaag bood een man spontaan een aantal mondkapjes die hij thuis had liggen aan bij de praktijk.

Misschien is het een idee om via de website Wieringernieuws een actie op te zetten. De Wieringer huisartsen kunnen er dan voor zorgen dat de kapjes die aangeboden worden naar onze koepelorganisatie HKN gaan, die ze dan kan distribueren onder huisartsen in de Kop van Noord-Holland die geen kapjes meer hebben.’

De actie leverde op Wieringen in een week tijd 1500 mondkapjes op. Op verzoek van Wieringernieuws haken nu ook de andere nieuwswebsites in Hollands Kroon aan bij het initiatief. Dus bij deze ook de oproep via De Meerpeen om mondkapjes te doneren voor de dokterspraktijken.

LET OP!
Om zo weinig mogelijk fysieke bewegingen in de praktijken te veroorzaken wordt u verzocht om de mondkapjes in te leveren bij vaste afleverpunten.
Hippolytushoef: Van Mook Computers en ICT in de Hoofdstraat in Hippolytushoef.
De mondkapjes kunnen ook bij u opgehaald worden: henk-jan@wieringernieuws.nl

Anna Paulowna: Bert Meijerink, Molenvaart 205A in Anna Paulowna. (meijerinkbert@hetnet.nl)

Slootdorp: Annette Furnemont, Brink 31 Slootdorp

Voor de Wieringermeer zijn we nog op zoek naar enkele afleverpunten. Tot die tijd komen we de mondkapjes  ook bij u ophalen. Stuur een mailtje naar: redactie@demeerpeen.nl of app even naar 06 – 83 294 170

De verzamelde mondkapjes zullen dan worden en aangeboden worden aan de HKN.

Let op de mondkapjes dus NIET in de praktijken afgeven s.v.p!

 

Laat meer zien
Back to top button