Lokaal nieuwsNieuws

Inschrijving Jeugdtriatlon Wieringermeer begonnen

WIERINGERMEER – Alweer voor de derde keer, wordt op zondag 9 juli de Jeugdtriatlon Wieringermeer georganiseerd, een initiatief van Atletiekvereniging Wieringermeer, TV de Venne, zwembad de Terp en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer.

Ben je tussen de 8 en 16 jaar? Dan kan jij meedoen! We gaan 250 meter zwemmen (10 banen), 2 km hardlopen en 10 km fietsen. Voorgaande jaren is gebleken dat deze afstanden voor alle jeugd goed haalbaar zijn. Plezier staat voorop, je hoeft niet sportief te zijn om mee te kunnen doen en het kost maar 3 euro! De eerste deelnemers starten vanaf 14.00 uur in zwembad de Terp in Wieringerwerf. Daarna verplaatsen we naar de Schelphorst voor het hardlopen en fietsen, dat dit jaar aansluitend aan elkaar gaat. Uiteraard is er na afloop voor iedereen een mooie medaille en een oorverdovend applaus van de toeschouwers!

Voor het eerst is het dit jaar mogelijk om in teamverband van 3 jongeren mee te doen! Je doet dan elk één onderdeel van de triatlon. Vraag dus nu aan je vrienden of ze met je mee doen, als 3 onderdelen je net even te veel zijn!

Om vooraf te oefenen, is er een trainingscarrousel waarbij je in 6 trainingen kennis maakt met alle onderdelen, 3 fietstrainingen, een zwemtraining en een 2 hardlooptraining. Meedoen hieraan kan al voor 5 euro. Als je meedoet aan de trainingen en de jeugdtriatlon, dan betaal je maar 7,50 euro. De eerste training is al op donderdag 25 mei, dus zorg dat je je snel opgeeft!

Durf jij deze uitdaging aan? Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op www.jeugdtriatlonwieringermeer.nl

Laat meer zien
Back to top button