GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuws

Inloopavond over dorpsvisie Kreileroord

KREILEROORD – Voor Kreileroord wordt een dorpsvisie gemaakt. Woont of werkt u in het dorp? Dan nodigt de gemeente u graag uit voor een inloopavond over deze dorpsvisie. Dit is op maandag 13 februari van 19.00 tot  21.00 uur. U bent welkom in MFA De Doorbraak aan de Bollenstraat 66 in Kreileroord.

Wat vindt u van de ideeën?
Eerder heeft u met ideeën en opmerkingen kunnen reageren op de dorpsvisie van Kreileroord. Ook heeft u uw wensen kunnen aangegeven via de website denkmee.hollandskroon.nl. Tijdens de inloopavond vraagt de gemeente wat u van de ideeën vindt.

Bedrijvenlocaties aan de oostkant
Kreileroord heeft een aantal bedrijvenlocaties aan de oostkant van het dorp. Hoe zien de eigenaren van deze locaties de toekomst? Blijft er behoefte aan deze locaties? Of is omvormen naar een andere functie een wens? Hoe kan dit stuk van Kreileroord verduurzaamt en groener gemaakt worden? Dit zijn vragen die de gemeente  aan de eigenaren willen stellen tijdens deze inloopavond.

Groot onderhoud aan de riolering en straten
De waterleiding in Kreileroord wordt vervangen door PWN. Langs de Korenstraat ligt de oudste waterleiding, daarom wordt deze als eerste aangepakt. Omdat de straat dan open ligt, doen de gemeente ook groot onderhoud aan de riolering en andere straten. Tijdens deze inloopavond deelt de gemeente de ideeën en oplossingen voor dit grote onderhoud met u. Maar ook wordt u gevraagd om mee te denken hoe uw straat eruit kan komen te zien?

Parkeerprobleem
Een belangrijk probleem dat de gemeente wil aanpakken is het parkeerprobleem. Ook daar kunnen de bewoners over meedenken? Met het vernieuwen van het riool en de straten kan de openbare ruimte goed ingericht worden.

In gesprek over kadastrale eigendom
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar kadastrale erfgrenzen. Bij verschillende huizen ligt de erfgrens op de stoep. Een deel van de stoep is dan eigendom van de huiseigenaar. Dit is niet gewenst. Vooral omdat er kabels en leidingen in de grond liggen. Maar ook omdat een stoep openbare ruimte is. Dit komt voor in onder andere de Vlasstraat, de Bollenstraat en de Gijs van Gaalenstraat. Bewoners kunnen hun eigen perceelsgrenzen bekijken op www.kadastralekaart.nl. Tijdens de inloopavond kijkt de gemeente graag met u naar uw situatie en gaan ze hierover in gesprek.

Komt u ook op 13 februari?
Loop gerust binnen tussen 19.00 en 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Laat meer zien
Back to top button