Ingezonden brievenLokaal nieuwsNieuws

Ingezonden brief: ‘De Wieringermeer’ door Luuk Stuveling

De 1ste en 2e  generatie bewoners kennen ongetwijfeld het volgende lied wat volgens mij geschreven en gecomponeerd is eind 40 begin 50 van de vorige eeuw.

De Meer was ons een parel zo gaaf en rijk aan goed
Het schenkt ons milde zegen, een golf van overvloed, een golf van overvloed
Toen is zij ons ontnomen door zinloos krijgsgeweld
Toch is zij weer herrezen, wij zijn niet neergeveld, wij zijn niet neergeveld.
Wij werken nu met rappe hand de Meer weer tot een vruchtbaar land
Enz.

En nu 94 jaar later is er zeker een overvloed in de polder
Een overvloed aan kassen
Een overvloed aan windmolens
Een overvloed aan data centra
En jaarlijks een overvloed naar de algemene reserve van Hollands Kroon

Sinds het tot stand komen van Hollands Kroon zijn er niet alleen inbrei locaties ontstaan in de voormalige Gemeente Anna Paulowna en Nieuwe Niedorp. Ook nieuwbouw locaties. In juni start van Dahliapark,  een nieuwe wijk in Winkel, ruim 200 huizen en appartementen.

En van de overvloed aan geld, alleen inbrei locaties in de Wieringermeer, eerst worden er huizen gesloopt en vervolgens komt er nieuwbouw. Dus geen extra woningen voor de jongste generatie. Hier geen nieuwbouwlocaties.

En nu komt er een nieuwe golf van overvloed, geld voor Hollands Kroon en asielzoekers locaties in de Wieringermeer. Het bericht viel als een bom in en dat rond 17 april. We denken hierbij terug aan 17 april 1945.

Voorop gesteld, ik ben blij dat asielzoekers een onderdak krijgen, als wij in oorlog zouden zijn en moeten vluchten, willen we ook onderdak ontvangen. Tijdens de onderwaterzetting is dat ook gelukt.

Het huidige college van Hollands Kroon is net zo transparant als de vorige colleges. De bevolking was al op de hoogte en het college komt met een excuus. Sorry te laat.

Waarom juist in de Wieringermeer, waarop alleen maar die dingen waarop we niet zitten te wachten. Laat de Wieringermeer ook meedelen in de overvloed. Kom hier met nieuwbouw locaties. Laat zien dat we niet het afvalputje zijn. Verschuil je niet achter provincie en rijk. Kom op voor de bevolking en vooral voor de jeugd van onze polder.

ZODAT WE KUNNEN ZEGGEN “DE MEER” IS WEER EEN PAREL

Luuk Stuveling
Geboren en getogen in de Wieringermeer (1950)

Laat meer zien
Back to top button