Lokaal nieuwsNieuwsPaardensportSport

Indoor paardencross spektakel in Middenmeer

MIDDENMEER – Op zondag 13 februari wordt er bij de Wieringermeerruiters in Middenmeer een spectaculaire indoor paardencross gehouden. Voorzitter Ellis van Mook: ‘Tijdens een indoor cross nemen de ruiters een combinatie van traditionele hindernissen en vaste hindernissen zoals boomstammen, picknicktafels, op- en afsprong, ed. We zijn blij dat we dit soort wedstrijden weer kunnen organiseren, we zijn hiermee uniek in de Kop van Noord-Holland. Het is een uitdaging om een cross parcours veilig en snel door te komen, leuk voor ruiter en paard, maar zeker ook voor het publiek. Komende zondag belooft spectaculair te worden om naar te kijken, bezoekers zijn dan ook zeker welkom aan de Hoornseweg in Middenmeer.’

Programma
De indoor cross vindt plaats op zondag 13 februari 2022 aan de Hoornseweg 16 in Middenmeer. De eerste ruiters worden om 9.00 uur aan de start verwacht en de dag zal rond 16.30 uur worden afgesloten. Er wordt gesprongen in verschillende hoogtes, van BB voor de kleine pony’s tot en met L voor paarden. Publiek is van harte welkom om te komen kijken, het parcours is goed te volgen vanuit de kantine waar warme chocolademelk met slagroom niet ontbreekt.

Wieringermeerruiters
LRPC Wieringermeerruiters is een actieve rijvereniging, aangesloten bij de KNHS, waar verschillende disciplines van de paardensport worden beoefend. Er zijn dressuur- en springlessen voor paarden en ponyruiters en er is menles voor de leden die aangespannen rijden. Er worden veel wedstrijden georganiseerd waaronder ook de selectiewedstrijden voor Jumping Amsterdam en de regiokampioenschappen voor ponydressuur Noord Holland. Voor meer informatie over de vereniging kan gekeken worden op www.wieringermeerruiters.nl .

Laat meer zien
Back to top button