Lokaal nieuwsNieuwsOnderwijs

Imker gezocht bij OJBS De Zilvermeeuw

WIERINGERWERF – OJBS De Zilvermeeuw is op zoek naar een enthousiaste imker om te helpen met het onderhoud van hun prachtige bijenkast in de schooltuin van de bovenbouw. De huidige imker, die lange tijd verbonden is geweest aan de school, gaat ermee stoppen. Daarom zijn zij op zoek naar iemand die zijn taken wil overnemen.

In de bijenkast van De Zilvermeeuw woont een levendig bijenvolk met een eigen koningin. Twee keer per jaar slingeren de leerlingen hun eigen honing, die vervolgens op school wordt verkocht. De opbrengst van deze honingverkoop wordt volledig gebruikt voor het onderhoud van de bijen, wat dit project zowel educatief als zelfvoorzienend maakt.

OJBS De Zilvermeeuw zoekt een imker die:

  • wil helpen bij het onderhouden van de bijenkast en ons bijenvolk.
  • samen met de kinderen van de bovenbouw de honing wil slingeren.
  • de kinderen meeneemt in het proces en hen er actief onderdeel van maakt.

Dit is een geweldige kans om jonge leerlingen te betrekken bij het fascinerende proces van honingproductie en om hen meer te leren over het belang van bijen in ons ecosysteem. Ben jij de persoon die OJBS De Zilvermeeuw zoekt of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via telefoonnummer: 0639114220 of via a.vanlohuizen@stichtingsurplus.nl.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button