Lokaal nieuwsNieuws

HSV-Hollands Kroon weer sterker als ooit!

WIERINGERWERF – HSV Hollands Kroon voormalig hengelsportvereniging Wieringermeer bestaat al sinds 1948 en heeft in 2023 het 75-jarig jubileum bereikt. Bij oprichting heette de vereniging nog HSV de Wieringermeer maar na de gemeentelijke herindeling waarbij de Wieringermeer opging in de grotere gemeente Hollands-Kroon werd de naam officieel veranderd in HSV Hollands Kroon. Onze vereniging beheert ongeveer 1700 hectare viswater en heeft inmiddels 1200+ leden en is aangesloten bij Sportvisserij Nederland en de Federatie MidWest Nederland. Sinds 2022 is er actief gewerkt aan nieuwe bestuursleden werven en sinds de jaarvergadering van februari jl. is het volledige nieuwe bestuur aangesteld en aan de bak gegaan.

Een heleboel vissers onder jullie zal het dan ook niet ontgaan zijn dat Hengelsport Vereniging Hollands-Kroon weer op stoom is! Een nieuw bestuur, een nieuw logo,  een karper-competitie die nu al zijn naam aan het maken is en als klap op de vuurpijl een eigen clubhuis en aangesloten visvijver (voormalig schaatsvereniging aan Terppad-5). De visvijver is met hulp vanuit de gemeente, Campus de Terp en Sportvisserij Nederland omgebouwd tot een prachtige visparel. Rondom de vijver en kantine worden nog wel wat afrondende werkzaamheden verricht zoals bestrating, parkeervakken (ook voor minder validen), steigers in de vijver en beschoeiing om de vijver.

“Onze vereniging is vol ingegaan op duurzaamheid. We hebben een “duurzame kantine” want onze kantine is volledig van het gas af en draait sinds kort op zonnepanelen en infrarood verwarming. De buiten- en binnenkant van de kantine zijn volledig gerenoveerd en up-to-date gebracht qua isolatie en zal nog aangepast worden aan alle wettelijke eisen op gebied van brandveiligheid zoals bebording en blusmiddelen.

Wat momenteel ook veel leeft in onze gemeente is de door de leden aangedragen klachten op gebied van meenemen van vis, vervuilen van de visplekken etc. HSV-Hollands Kroon is momenteel erg actief op gebied van controles op de juiste papieren en de gedragingenlangs de waterkant. We organiseren met regelmaat dagen met de BOA’s en bevriende verenigingen om controles uit te voeren. We hopen hiermee het besef en gedrag actief te gaan ondersteunen zodat dergelijke gedragingen straks tot een verleden behoren.

Momenteel openen we weer iedere woensdagmiddag de hekken van onze kantine voor geïnteresseerden en voor ieder die even wil vissen. Kom gezellig langs voor een bakkie, een praatje en natuurlijk om gezellig te vissen. Heb je nog vragen na dit artikel dan kun je ons vis de site bereiken of je spreekt ons natuurlijk snel eens langs de waterkant. Onze leden zijn ook onze ogen en oren dus als er iets is wat niet in de haak lijkt, geef het door en we gaan er mee aan de slag.” vertelt Lucien Molenkamp namens het bestuur van HSV Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button