GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Hollands Kroon: ‘Ongeval niet direct toe te schrijven aan de hopen grond’

‘De verkeersongevallenanalyse dienst van de politie is ter plaatse om het ongeval te onderzoeken’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Afgelopen maandag vond er een ongeluk plaats op de kruising Schelpenbolweg – Den Oeverseweg. Een bezorgde buurtbewoner uitte zijn zorgen over het gronddepot van de gemeente op de hoek bij deze kruising. In zijn brief naar gemeente en media gaf hij aan dat de opgeslagen grond het zicht weg neemt op de kruising en daardoor zorgt voor gevaarlijke situaties. Aan de hand van de ingezonden brief heeft de redactie van de Meerpeen enkele vragen gesteld aan de persvoorlichting van de gemeente en verzocht om een onderhoud voor de camera met de verantwoordelijk wethouder Theo Groot.

Wij waren nieuwsgierig of de gemeente op de hoogte was van de onveilige situatie door het gronddepot voor het verkeer op de genoemde kruising. ‘Allereerst het volgende, het gaat hier niet om gronddepot, maar opvullen van een berm met overtollig grond. Doordat we de bermen langs de wegen die te hoog liggen afschrapen, hebben we een tijdelijke locatie nodig om de grond op te kunnen opslaan. Dit wordt na het storten altijd zo snel mogelijk gevlakt.’ geeft persvoorlichter Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon aan.

De beantwoording gaf een kleine glimlach op de gezichten van onze redactieleden. Want volgens de betekenis binnen de Nederlandse taal wordt een plaats is waar voorraden worden verzameld geschaard onder een depot. De situatie aan de Den Oeverseweg zou als zodanig kunnen worden aangemerkt. Waarom kenmerkt de gemeente het dan als tijdelijke locatie? Dat  heeft volgens de redactie te maken met regelgeving. Gronddepots dienen te voldoen aan diverse wettelijke eisen.

Aangaande het ongeval van afgelopen maandag is de persvoorlichter ook duidelijk.

‘Situatie kruising Schelpenbolweg – Den Oeverseweg’  – Foto: Gemeente Hollands Kroon

‘Het ongeval van maandag 17 juli is zeer vervelend, maar voor ons niet direct toe te schrijven aan de hopen grond. Mijn collega is die dag direct gaan kijken en heeft foto’s genomen.

‘Situatie kruising Schelpenbolweg – Den Oeverseweg’ – Foto: Briefschrijver

Als wij hierop afgaan zijn de zichtlijnen van dit kruispunt ruim voldoende. Op foto’s die wij eerder hebben ontvangen via Facebook, waarschijnlijk ook de brievenschrijver, is te zien dat de ‘verkeersongevallen analysedienst’ van de politie (VOA) ter plaatse is geweest. Wij hebben maandag 17 juli contact gehad met de politie om te vragen naar de toedracht van het ongeval en of de grondbulten ertoe hebben bijgedragen, maar het rapport van de VOA is nog niet afgerond. Zodra deze klaar is en hieruit blijkt dat de bulten grond hieraan hebben bijgedragen maken wij intern afspraken om de situatie te verbeteren. Naar onze mening zijn al deze feitelijke vragen voldoende beantwoord en vraagt dit niet om een politieke reactie van de wethouder en/of de burgemeester. Bovendien wachten we nog op de uitkomsten van de VOA.’

Zodra de rapportage van de VOA openbaar is zullen wij hier uiteraard over berichten. De veiligheid van de burgers van Hollands Kroon, en zijn gasten, verdient natuurlijk alle aandacht. Dus wordt vervolgt.

 

Laat meer zien
Back to top button