Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Hollands Kroon herdenkt op 4 mei

HOLLANDS KROON – Op zaterdag 4 mei herdenken we alle inwoners en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredes-operaties. In Hollands Kroon worden vijf herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.

In Hollands Kroon worden vijf herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. U bent van harte welkom deze herdenkingen bij te wonen. In dit magazine vindt u de vijf programma’s. Namens het gemeentebestuur van Hollands Kroon zijn de volgende personen op de volgende locaties aanwezig:

  • Burgemeester Rian van Dam in Wieringerwaard
  • Wethouder Mary van Gent in Wieringerwerf
  • Wethouder Theo Groot in Anna Paulowna
  • Wethouder Theo Meskers in Niedorp/Winkel
  • Raadslid Reginald Visser in Hippolytushoef

De programma’s vindt u in het volgende magazine. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité op 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd dat als inspiratie dient voor organisatoren van herdenkingen en vieringen. Het jaarthema van 2019 is: ‘Democratie komt met een verantwoordelijkheid’. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft hier een tekst over geschreven. Hieronder een kort stuk daaruit. De gehele tekst leest u op www.4en5mei.nl.

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close